RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ingvild Jensen/TV 2 Nettavisen

Jens med ny miljøkurs

Sist oppdatert:
- Her er dokumentet, sa en smilende og selvsikker Jens Stoltenberg da han presenterte regjeringserklæringen for Aps sentralstyre.

Litt forsinket etter tre ukers intense forhandlinger på Soria Moria møtte en fornøyd Jens Stoltenberg Aps mektige sentralstyre, viftende med regjeringserklæringen.

- Det er en veldig god plattform for de tre partiene, og en veldig god plattform for Norge, sier Stoltenberg.

Stoltenberg er tydelig lettet over at selv den minste tvil om at drømmen om en flertallsregjering blir oppfylt, nå er feid til side.

- Jeg tror norsk politikk trenger mer samarbeid, ikke at partiene rir sine egne kjepphester, men at flertallet finner fram til gode løsninger sammen.

- Blir det en ny kurs for Norge?

- Ja, det blir det i forhold til forurensing, sier Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

AUF fornøyd
AUF-leder Gry Larsen, som har stått i spissen for miljøforkjemperne i partiorganisasjonen godkjenner kompromissene Ap og har inngått med SV.

- Jeg synes erklæringen er en seier for Ap. I de få sakene der AUF og Ap er uenige, virker det som avtalen er dratt i vår retning. Det gjelder både oljeboring i Nord-Norge og forpliktelser til rensing av gasskraftverk, sier Larsen.

SV klarte verken å sette en stopper for oljevirksomhet i Barentshavet, få Ap med på varig vern av Lofoten eller rensing av gasskraftverk fra dag én.

Men den rødgrønne regjeringen blir mer miljøvennlig enn Bondevik-regjeringen, mener AUF-lederen.

- Ja, det blir den definitivt. Nå blir det en storstilt satsing mot miljøforurening, sier Larsen.

Ap har gått med på et kompromiss om å ikke røre Lofoten de neste årene, vente med oljeboring til det foreligger en konsekvensutredning for Barentshavet, samt sette fullt trykk på å utvikle renseteknologi for gasskraftverkene.

- Er dette noe du takker SV-leder Kristin halvorsen for?

- Ja, her der det flere som har gjort en god jobb, sier Larsen til TV 2 Nettavisen.

Ska l godkjennes
LOs mektige mann i Aps sentralstyre, fagforbundets leder Jan Davidesen er blant dem som nå finkjemmer erklæringen før den godkjennes. Han forventer en ny kurs.

- Ja, det trenger vi. Det er ikke sikkert det er like tydelig fra dag en, men det må komme etter hvert, sier Davidsen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere