Gå til sidens hovedinnhold

Jens sliter

Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet har fått sin laveste oppslutning på fire år. Gjett hvem som raser fremover.

Ifølge partibarometeret TNS Gallup har laget for TV2 har Arbeiderpartiet bare støtte fra 26,5 prosent av norske velgere. Det er den laveste oppslutningen siden mars 2004.

For til tross for at SV har størst fremgang på målingen, går regjeringspartner Sp tilbake.

- Jeg tar ikke et sånt tall med ro. Jeg tar det veldig alvorlig, men muligheten til å vinne valget er absolutt til stede, sier partisekretær Martin Kolberg i Ap til TV 2.

For det blir verre.

Borgerlig flertall
Fremskrittspartiet har nemlig gått frem til 26,3 prosent. Det betyr at partiet Stoltenberg utpekte til hovedmotstander ved forrige korsvei nå mer enn puster det største regjeringspartiet i nakken.

Også Høyre har gått frem på målingen.

I klartekst må altså Kolberg, Stoltenberg og resten av regjeringen svelge at hadde dette vært valgresultatet ville Høyre og Frp fått hele 78 mandater på Stortinget.

Regjeringen, sammen med partiet Rødt, ville endt på 70.

Ingen jubelgrunn
Det er imidlertid ikke bare grunn til å juble for Frp. Som kjent sliter partiet med å finne samarbeidspartnere i en fremtidig regjering. Spesielt Lars Sponheim i Venstre har gått hardt ut mot det desidert største borgerlige partiet og lovet at et samarbeid vil koste Venstre formannen.

Og det er Sponheim og Høybråten i KrF som sitter med nøkkelen som bestemmer hvem som bekler regjeringstaburettene dersom dette blir valgresultatet.

Med sine 21 mandater er det de som avgjør hvem som får flertall og hvilken retning Norge skal ha de neste fire årene.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker