*Nettavisen* Nyheter.

Jens som Idol-Kurt

AUF-leder Gry Larsen sammmenligner Ap-leder Jens Stoltenbergs innsats i valgkampen med Idol-Kurt.

12.09.05 22:11

- Jens har vært helt enestående. Det finnes ikke ord for den innsatsen han har gjort. Han har reist rundt og stått på til siste slutt. Jeg vil si det samme om Jens som dommeren i Idol sa om Kurt Nilsen: Han leverer gang på gang!

AUF-leder Gry Larsen gir Jens Stoltenberg en stor del av æren for Aps sterke framgang.

- Jeg tror det handler mye om Jens. Han har vært helt strålende, sier hun.

Ulidelig spenning
Hun roser hele Aps valgkamporganisasjon, som de siste dagene har gått fra dør til dør for å sanke inn stemmer.

Verken Larsen eller andre på Aps valgvake i Folkets Hus tør ta noen rødgrønn seier på forskudd. Flertallet vipper stadig begge veier etterhvert som stemmene blir talt opp. Rett før klokken 22.00 lå det an til et knepent rødgrønt flertall med 85 mot 84 mandater, og et valgresultat for Ap på 32,3 prosent.

- Jeg tør ikke håpe på noe. Jeg har ventet i fire år, så jeg klarer å vente i fire timer til, sier Larsen til TV 2 Nettavisen.

Vil samarbeide med KrF
Hun vil ikke kommentere om Ap er klar til å forhandle med RV, dersom det blir rødgrønt flertalle og partiet skulle komme på vippen.

- Det får partiledelsen ta stiling til hvis det skulle skje.

Sp-leder Åslaug Haga vil ikke uten videre gjøre noen avtale med RV hvis partiet skulle komme på vippen. I en slik situasjon kan det være like aktuelt å samarbeid med KrF i Stortinget, sier Ap-folk til TV 2 Nettavisen.

Larsen er ikke overrasket over at KrF ser ut til å gjøre et histortisk dårlig valg.

- Det overrasker meg ikke i det hele tatt. Bondevik-regjeringen var upopulære i skolevalget. KrF ble halvert, minner hun om.

Seier
Aps partisekretær Martin Kolberg fastslår at Ap uansett har gjort et godt valg. Heller ikke han tør spå utfallet av valget.

- Det er for tidlig å si. Til det er marginene for små, sier Kolberg til TV 2 Nettavisen.

Aps Stortingsrepresentant Marit Nybakk tripper i spenning og smiler bredt over Aps framgang.

- Ap har gjort et formidabelt valg. Jeg er strålende fornøyd. Nøkternt sett tipper jeg på et valgresultat på 32 prosent, våger Nybakk seg på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag