RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens Stoltenberg skulker mest

Sist oppdatert:
Jens Stoltenberg (Ap) har skulket 21 møter på rad i utenrikskomiteen på Stortinget. SV-leder Kristin Halvorsen har 95 prosent fravær.

Det viser tall VG har hentet inn. Avisen har sett på fraværsstatistikken for de 12 fagkomiteene på Stortinget. Og de parlamentariske lederne Halvorsen og Stoltenberg er ikke alene om å droppe komitémøtene. Mange politikere har et høyt fravær til tross for at det i Stortingets forretningsorden er slått fast at «medlemmene har samme plikt til å møte i komiteen som til å møte i Stortinget».

- Fornuftig
Stortingspresident Jørgen Kosmo (Ap) vil ikke gripe inn.

- Praktiseringen er ikke akkurat etter bokstaven i Stortingets forretningsorden, men den er fornuftig. Denne prioriteringen må partiene kunne gjøre selv, og slik det er i dag medfører det etter mitt syn ingen problemer for Stortingets arbeid, sier Kosmo til VG.

Heller ikke Frp-formann Carl I. Hagen, som er blant dem med lavest fraværsprosent, vil kritisere sine kolleger.

- Jeg har full respekt for at Stoltenberg og Halvorsen velger ikke å møte i komiteen, så lenge Ap og SV har andre personer til stede, sier han.

Praksis
Jens Stoltenberg sier at det gjennom mange år har utviklet seg en praksis der en del parlamentariske ledere og enkelte andre sjelden møter i komiteene.

- Dette er en praksis som stortingspresident har vært godt kjent med, sier Stoltenberg.

- I Stortinget har vi et utbyttingssystem som gjør at partigruppene er representert i forhold til hverandre. Den samme intensjonen gjelder for komitéarbeidet, sier Kristin Halvorsen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere