*Nettavisen* Nyheter.

Jens tror på pensjonsforlik

- Grunnlaget er lagt for et nasjonalt forlik om et rettferdig pensjonsforlik, sier Jens Stoltenberg etter LO-vedtaket.

Ap-lederen er svært fornøyd med at et klart flertall av delegatene på LOs kongress stemte for at det skal vedtas en ny pensjonsreform, som ligger tett opp til det Ap vedtok på landsmøtet tidligere i år.

- Det var et klokt vedtak, og vil bidra til at vi får en sosial og kvinnevennlig pensjonsreform, sier Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Splittelse
Opprørerne på LO-kongressen fikk hele 121 av 315 stemmer for sitt forslag om å utsette reformen, men Stoltenberg er ikke bekymret over splittelsen.

- Et markant flertall stemte mot en utsettelse, sier han.

Stoltenberg mener LO-vedtaket er såpass klart og tydelig at den interne striden nå er avblåst.

- Hvor stor er muligheten nå for at det blir et pensjonsforlik i Stortinget i vår?

- Det er usikkert, men jeg mener sannsynligheten for at det blir et forlik er større enn at det ikke blir det. Jeg håper regjeringen skjønner at vedtakene i LO og Ap gir et godt grunnlag for et forlik, sier Stoltenberg til TV 2 Nettavisen

Økt pensjonsalder
LO-kongressen går inn for prinsippet om aldersjustering, som betyr at arbeidstakere må belage seg på å jobbe lenger enn til de er fylt 67 år for å få full pensjon.

LO slutter seg samtidig til allårsregelen for beregning av pensjon, i stedet for besteårsregelen.

- Det viser at LO på nytt tar samfunnsansvar, og går inn for et system vi kan stole på, som kan betale ut pensjonene i fremtiden, sier Stoltenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.