– Jeg begynte først nylig. Leste de første avhørene av han andre. Da ble jeg faktisk dårlig. Alt var snudd på hodet. Alt det jeg har gjort for ham. Brukt fritid på å hjelpe ham med avrusning. Så har jeg fått et sånt spark tilbake, sier Jensen til Dagbladet.

Mandag starter rettssaken i Oslo tingrett. Den siste uken har Jensen vært i flere forberedende møter med sine forsvarere.

Les også: Alt om Jensen/Cappelen-saken

– De gjør sin viktige del. Det går på detaljer. Jeg har ikke hatt hode til det. De 4.000 artiklene som har vært skrevet om saken, har gjort at jeg ikke har orket å se på et papir før nå den siste tida, sier Jensen i intervjuet.

Den tidligere polititoppen sier det har vært vanskelig å lese alle sakene om etterforskningen i mediene.

– Det slippes opplysninger hele tiden. Det er ganske tøft. Det har vært tre år med over 4.000 artikler. Det er så mye som folk ikke skjønner, og folk trekker feilaktige konklusjoner, mener 59-åringen som trolig starter sin egen forklaring på tirsdag.

– Det jeg må gjøre i retten nå, har jeg aldri gjort før. Jeg må åpne Pandoras eske. Jeg sliter veldig med det, for jeg kan ikke unnlate å tenke på konsekvensene. Men dette blir mitt livs kamp. Jeg har ikke noe valg, sier Jensen.

Les også: TV 2: Politiet hadde hemmelig informant i Cappelens nettverk

Les også: Politiet fryktet at Jensen-etterforskning skulle gå i vasken