Gå til sidens hovedinnhold

Jensen slår tilbake

Siv Jensen mener påstanden om at hun har løyet på direktesendt TV er resirkulering av gamle nyheter. Se innslaget!

I Carl I. Hagens nye bok «Ærlig talt» kommer det fram at Siv Jensen ble informert om at Søviknes hadde hatt sex med en 16 år gammel jente allerede høsten 2000.

Men til tross for at partiledelsen var kjent med saken, stod Søviknes fram den 25. januar 2001 og bedyret sin uskyld i Tabloid på TV 2, sammen med Siv Jensen. Begge avviste alle ryktene som gikk om Søviknes.

Se det omstridte innslaget nederst i saken og døm selv.

- Saken ble henlagt
Først den 12. februar 2001 sprakk imidlertid saken i mediene. Onsdag kveld avviser Siv Jensen at hun løy på Tabloid.

- Jeg har sett gjennom Tabloid-programmet en gang til i dag, og jeg kan ikke se at jeg på noen tidspunkt har løyet om noen ting, sier Jensen til TV 2 Nyhetene.

Se innslaget på TV 2 Sumo: Seksuelt intermesso

- Husk på at den store, store konfliksituasjonen på det tidspunktet, det var altså beskyldninger om voldtekter. Og det er ganske alvorlig. Den saken ble henlagt uten straffbare handlinger, sier Jensen.

Se video på TV 2 Sumo: Carl I. Hagens bok skaper debatt

- Det er gamle nyheter
Jensen mener påstanden om at hun har løyet er resirkulering av gamle nyheter.

- Fremskrittspartiets ledelse orienterte det norske folk og pressen om hva vi visste allerede i februar 2001. Det er seks og et halvt år siden, og likevel står vi nå i en situasjon hvor man resirkulerer gamle nyheter. Jeg vet ikke om det er for å sverte meg. Men jeg har god samvittighet. Jeg har ikke løyet. Og vi har orientert om denne saken hele veien, sier hun.

Frp-formannen innrømmer at saken var vanskelig for partiet:

- Vi hadde en veldig vanskelig tid, og det husker også velgerne hvor krevende det var. Det var både slik at vi slet med tøffe interne oppgjør i Fremskrittspartiet, og påstander som var av en slik karakter at vi måtte bruke tid på å finne ut av det, sier Jensen.

- Noen vil sverte meg

Nå håper hun at saken snart blir lagt død.

- Nå synes jeg at det er på tide at denne saken blir lagt opp, selv om noen åpenbart ønsker å sverte både meg og Fremskrittspartiet, sier Jensen.

Her ser du innslaget:

195661

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet