Jensen tiltalt for flere brudd på våpenloven

FÅR AVGJØRELSEN I DAG: Den narkotikasiktede polititoppen Eirik Jensen har skrevet boken " På innsiden - historien om mitt politiliv " lanseres på Kagge forlag torsdag.

FÅR AVGJØRELSEN I DAG: Den narkotikasiktede polititoppen Eirik Jensen har skrevet boken " På innsiden - historien om mitt politiliv " lanseres på Kagge forlag torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tiltalen mot Eirik Jensen består av seks tiltalepunkter, blant annet at han har eid flere våpen uten tillatelse og uforsvarlig oppbevaring av dem.

08.02.16 23:48

Mandag ble det kjent at den tidligere polititoppen Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og for medvirkning av grov narkotikakriminalitet.

Etter det Nettavisen erfarer består tiltalen mot Jensen av seks tiltalepunkter.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Flere brudd på våpenloven

Tre av dem omhandler brudd på våpenloven, to av tiltalepunktene omhandler korrupsjon og ett av tiltalepunktene omhandler medvirkning til innførsel av store mengder narkotika over flere år.

Etter det Nettavisen kjenner til skal det dreie seg om minst fem våpen som Jensen skal ha eid uten tillatelse, og for å ha oppbevart våpen på en uforsvarlig måte. Disse skal ha blitt funnet på flere forskjellige plasser.

Jensens forsvarere John Christian Elden og Arild Holden har ikke besvart Nettavisens henvendelser vedrørende tiltalepunktene som gjelder brudd på våpenloven.

Jensen erkjenner ikke straffskyld

- Det er riktig at han har hatt noen våpen som det er ment er brudd på våpenloven. Han erkjenner heller ikke straffskyld for dette, sier forsvarer Arild Holden til Nettavisen.

- En del av våpnene er antikvariske. Men det betyr veldig lite at han ikke har vært påpasselig med våpenskapet i denne sammenhengen. Akkurat nå har han det beintøft.

Jensen ble informert om tiltalen mot ham klokken 12.10.

- Selv om det er tøft tar han tiltalen med fatning, avslutter holden.

Senere mandag ettermiddag fikk Nettavisen innvilget innsyn i tiltalen mot Jensen og narkobaronen Gjermund Cappelen.

Kommuniserte på kodespråk

Her går det frem at Jensen også er tiltalt for medvirkning til smugling av cirka 14,5 tonn hasj. Dette tiltalepunktet mot Jensen strekker seg fra 14. november 2004 til og med 2013.

Cappelen er tiltalt for smugling av 16 tonn hasj, mens Jensen er tiltalt for å ha medvirket til innførsel av 14,5 tonn. Hasjen skal ha blitt smuglet inn til Norge fra Spania, Nederland og Danmark.

Ved minst to tilfeller skal smuglingen ha blitt avdekket i tollkontrollen. Dette skjedde 6. juni 2012, da en kontroll på Svinesund førte til at politiet beslagla 177 kilo hasj.

Den 24. mai 2013 skal det ha blitt forsøkt å innføre 186 kilo hasj fra Danmark, men dette ble beslaglagt av politiet i Sverige.

I tiltalen kommer det også frem at Jensen og Cappelen brukte kodeord når de kommuniserte på mail, SMS eller telefon. Dette kunne være uttrykk som:

«kontroll her», «stille», «solskinn», «stille og sol», «feriemodus over hele linja», «kontoret er tynt bemannet», «det er meldt knallvær», «en marm i grøfta», «skal se på skadene på bilen».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.