RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jensen-utvalg ber Jensen bremse oljepengebruken

Regjeringsoppnevnt utvalg mener at opptrappingen i bruken av oljepenger ikke kan fortsette som før.
Regjeringsoppnevnt utvalg mener at opptrappingen i bruken av oljepenger ikke kan fortsette som før. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)
Finansminister Siv Jensen (Frp) må stramme inn oljepengebruken, mener et utvalg som hun selv har oppnevnt.

Utvalget mener at opptrappingen i bruken av oljepenger ikke kan fortsette som før. Hvis den sittende og framtidige regjeringer fortsetter i samme spor, vil det føre til smertefulle innstramminger i en usikker framtid, heter det i rapporten som legges fram torsdag.

Utvalget mener derfor at regjeringen må spare mer av oljepengene. Det vil føre til at pengene rekker lenger og at behovet for innstramminger i framtiden dermed blir mindre, heter det i rapporten.

– Vi går inn for å strekke bruken av oljepenger utover i tid, sier utvalgets leder Øystein Thøgersen, som er professor ved Norges Handelshøyskole, til Aftenposten.

Frps nestleder Per Sandberg jublet da utvalget ble nedsatt, men konklusjonen er nok ikke helt i tråd med forventningen hans, skriver avisen.

– Jeg kan garantere at utvalget vil konkludere med at vi trygt kan bruker mer penger enn handlingsregelen, har han sagt til Klassekampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere