RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jensens forsvarer: – Nye vitner svekker mistanken

Sist oppdatert:
Det er så langt avhørt over 60 vitner i korrupsjonssaken mot Eirik Jensen. Den siktede politimannens sak er styrket, mener forsvareren hans.

Bak lukkede dører ble Jensen framstilt for forlenget varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag. For første gang siden pågripelsen møtte han selv i retten, klar for å kjempe mot Spesialenheten som har siktet ham for grov korrupsjon.

Jensen framsto som tydelig preget av å ha sittet to måneder isolert i fengsel, da han tok plass i rettssalen.

Ifølge forsvareren, advokat Jens-Ove Hagen, kom det fram en rekke nye opplysninger under det flere timer lange fengslingsmøtet.

– Min klient fikk anledning til å forklare seg og gi den informasjonen til dommeren direkte. Han håper og tror det kan påvirke hennes syn på saken, sier forsvareren.

Eirik Jensen har nektet all straffskyld. Han er anklaget for å ha mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av flere tonn hasj.

Ulik oppfatning

Politiadvokat Liv Øyen i Spesialenheten mener derimot saken mot Jensen ikke er svekket, men står i samme stilling som ved tidligere fengslingsmøter. Hun sier etterforskningen er i en tidlig fase, men at det er avhørt en rekke vitner og at det er samlet inn et betydelig etterforskningsmateriale i saken.

– Det er også snakk om et stort antall vitner som skal avhøres, sier Øyen, som ikke vil gi noen detaljer fra etterforskningen.

Ifølge forsvarer Jens-Ove Hagen er det så langt avhørt over 60 vitner i saken.

– Etter min oppfatning svekker det mistanken mot min klient. Det var en rekke vitneopplysninger, og mange av dem er avhørt som en følge av vår begjæring, fortsetter han.

Forsvarer Jens Ove Hagen og aktor Liv Øye før fengslingsmøtet. Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen stiller selv i retten når spørsmålet om forlenget varetekt skal avgjøres onsdag i Oslo Tingrett.

Ikke hasj-siktet

Jensen etterforskes for grov korrupsjon knyttet til hans mangeårige kontakt og vennskap med Gjermund Cappelen. Cappelen etterforskes for besittelse av 115 kilo hasj og en mulig forbindelse til 350 kilo hasj som også er beslaglagt i saken.

Jensen ble pågrepet 24. februar i kjølvannet av en omfattende politiaksjon før jul. I denne aksjonen i Bærum ble Cappelen og flere andre pågrepet og store mengder hasj beslaglagt.

Cappelen har så langt avgitt fem vitneforklaringer om sitt over 20 år lange forhold til politimannen Eirik Jensen. Etter hva hans forsvarer, advokat Benedict de Vibe forteller, har Cappelen redegjort for et forretningsmessig og ikke vennskapsbasert forhold mellom politimannen og klienten, knyttet til innførsel og omsetning av mange tonn hasj.

Eirik Jensen er ikke siktet i forbindelse med hasjbeslaget i fjor.

Forsvarer Jens Ove Hagen forklarer pressen reglene for fotoforbud før fengslingsmøtet. Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen stiller selv i retten når spørsmålet om forlenget varetekt skal avgjøres onsdag i Oslo Tingrett. Vedkommende t.h. er ikke den siktede.

Truet fotografer

Da Jensen ankom rettslokalet, leste forsvareren, fra domstolslovens paragraf 131a om forbudet mot å fotografere siktede på vei til eller fra rettsmøtet.

– Nåde den som ikke respekterer dette lovpålagte forbudet. Det skulle være tilstrekkelig klart sagt, sa Hagen, som senere begrunnet det absolutte fotoforbudet med at politimannen ikke ønsket at bilder av ham som siktet i rettssal skulle bli gjengitt.

Likevel stilte Jensen seg etter kort tid i et hjørne i rettssalen, skjermet av to politifolk. Han gikk ikke tilbake til plassen før retten ble satt. Ifølge advokaten følte han seg ikke sikker på at fotografene ville respektere fotoforbudet og bare nøye seg med å fotografere forsvareren. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere