RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (11) falt om og døde

Sist oppdatert:
Den 11 år gamle jenta var i idrettshallen i Vardø for å spille håndballkamp da hun segnet om. Kriseteam jobber nå med å ta vare på barna som opplevde tragedien.

Det var lørdag formiddag ulykken skjedde. 11-åringen fra Vadsø var sammen med håndballaget sitt i Vardøhallen for å spille turnering. Før kampen startet falt jenta om.

- Hun hadde hjertestans og det ble straks iverksatt gjenoppliving, opplyser overlege Irina Frick ved Kirkenes sykehus til TV 2 Nettavisen.

Ukjent årsak
- Ambulanse med lege ble tilkalt. Helsepersonellet i Vardø utførte avansert hjertelungeredning på stedet i påvente av ambulansefly som tok pasienten til Kirkenes sykehus. På intensivavdelingen fortsatte man med avansert hjertelungeredning, men livet sto dessverre ikke til å redde. Hun ble erklært død ved 14-tiden, sier Frick.

Sykehuset kjenner ikke årsaken til at jenta fikk hjertestans. 11-åringen skal ikke ha hatt et sykdomsbilde som kan forklare at hun fikk hjertestans.

- I sjokk
Kommunelege Stefan Österholm i Vardø, som leder byens kriseteam, sier til TV 2 Nettavisen at kriseteam både i Vardø og Vadsø har fulgt opp de som var i hallen lørdag formiddag. Flere møter har blitt holdt for spesielt å ta vare på de unge jentene som opplevde hendelsen.

- Akkurat nå har de endel spørsmål. De er i sjokk. For dem er det helt ubegripelig at en ung og frisk jente falt død om, sier Österholm.

Bearbeider
Kriseteamet i Vardø var på plass Vardøhallen før den unge jenta ble fraktet til flyplassen. Utover lørdagskvelden har foreldre og foresatte fått informasjon om hva som har skjedd slik at de kan formidle dette videre til barna.

- Det viktige nå er å snakke med dem og fortelle hva vi voksne har fått av informasjon, og gi dem en sjanse til å bearbeide det. Det er foreldrene som står barna nærmest og som er de viktigste personene i sorgprosessen. Vi i kriseteamet er her hvis foreldrene trenger å snakke med noen, og vi vil selv ta kontakt med jentene under treningen på mandag, sier Österholm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere