RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (15) funnet i god behold

Sist oppdatert:
Jenta som har vært savnet siden  mandag kveld er funnet i god behold, melder politiet.

(iFinnmark.no): Klokken 12.05 melder Østfinnmark politidistrikt at jenta er funnet i god behold.

– Jenta ble funnet i Vadsø på en adresse der. Vi fulgte tips vi hadde fått, og er glade for at hun nå er kommet til rette, sier politiadvokat Jens Bernhard Herstad ved Øst-Finnmark politidistrikt.

– Vi satte i gang et stort apparat, men vi kunne heldigvis avblåse aksjonen i en ganske tidlig fase. Uansett er vi glade for at hun nå er funnet, sier Herstad.

Via Twitter retter politiet i Østfinnmark politidistrikt en stor takk til alle mannskaper og samarbeidspartnere som stilte opp i forbindelse med leteaksjonen.

Meldt savnet

Tirsdag morgen gikk politiet ut med en etterlysning av en 15 år gammel jente som var blitt meldt savnet fra Varangerbotn i Nesseby kommune etter at hun ikke kom hjem fra treningsturen mandag kveld.

– Jenta har vært savnet siden klokken 18 mandag kveld. Hun ble meldt savnet av sin far, etter at hun ikke kom hjem etter en treningsløpetur, fortalte operasjonsleder Svein Erik Jakobsen til iFinnmark.

Jenta skal ha lagt ut på treningsturen fra sin bopel.

Leteaksjon

Politiet sto lenge uten noen spor etter den 15 år gamle jenta og gikk via media for å få tips i saken. En leteaksjon over et større område ble iverksatt tidlig tirsdag.

Frivillige meldte seg og Røde Kors, Norske redningshunder og Sivilforsvaret deltok i søket etter jenta, og etterhvert ble et Sea King redningshelikopter sendt ut fra Lakselv lufthavn Banak.

Kommandoplassen for leteaksjonen ble satt til Rådhuset i Nesseby og det var politiets operasjonssentral i Kirkenes og innsatsleder som ledet letingen.

Politiets patrulje rykket ut i natt etter at meldingen kom inn ca. klokken 02.30.

- Vi har lett etter jenta på aktuelle adresser og snakket med personer i kretsen rundt henne, så langt uten resultat. Vi sjekker elektroniske spor. Vi holder alle muligheter åpne i forhold til hva som kan være grunnen til at hun ikke er kommet hjem, og undersøker bredt, opplyste politiet.


Kriseteam i beredskap

Fra Nesseby kommunes ordfører Knut Store fikk iFinnmark bekreftet at kommunens kriseteam er satt i sving, og at helsesektoren står i beredskap.

Varangerbotn (nordsamisk: Vuonnabahta) er administrasjonssenter i Nesseby kommune i Finnmark. Stedet ligger innerst i Varangerfjorden.

Europavei 6 går gjennom stedet, mens Europavei 75 passerer her på vei østover mot Vardø.

Nesseby kommune (nordsamisk: Unjárgga gielda, kvensk: Uuniemen komuuni, finsk: Uuniemen kunta) ligger i Øst-Finnmark. Kommunen grenser i nord og vest mot Tana, og i øst mot Vadsø og Sør-Varanger. Kommunen har også en kort grense mot Finland i sør. 

Det er 933 innbyggere i Nesseby kommune.

Les flere saker fra iFinnmark her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere