RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (16) i varetekt for hjemmeranene

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen (Svein Gustav Wilhelmsen)
Sist oppdatert:
Oslo politidistrikt gjennomførte fredag en storaksjon etter hjemmeranene i Oslo. Fem personer pågrepet.

(iOslo.no) Blant de pågrepne er en jente på 16 år.

Tatt i storaksjon
Politikilder bekrefter overfor VG at fredagens aksjoner kommer som følge av de etterforskede hjemmeranene i Oslo den siste tiden.

- Vi vil holde en pressekonferanse på Manglerud politistasjon klokken 14.30. Vi ønsker ikke å si mer om aksjonen før det, sier i informasjonsrådgiver Jørn-Kr. Jørgensen i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

På pressekonferansen kom det fram at fem personer er pågrepet og siktet for ranene. Disse er en 16 år gammel jente av etnisk norsk opprinnelse og en 18 år gammel kvinne av pakistansk opprinnelse, samt tre menn på 21, 25 og 26 år, også de av pakistansk opprinnelse, ifølge Dagbladet.no.

Imponert av politiet
Fredag kveld bestemte Oslo tingrett at 16-åringen og ytterlgiere en av de pågrepne, en 18-år gammel kvinne, kan holdes i varetketsfengsel fram til 16. mars. De to får brev- og besøkskontroll og isolasjon overfor hverandre gjennom hele fengslingsperioden.

De påståtte ranernes unge alder opprører nestleder i Stortingets justiskomité, Akhtar Chaudry (SV).

- Jeg er veldig skuffet over at den yngste er bare 16 år. Det viser hvor viktig det er å komme med forebyggende tiltak for å hindre at ungdommer faller i fallgruven, sier han til iOslo.no.

Samtidig skryter han av politiets handlekraft.

- Jeg er veldig fornøyd med at politiet har prioritert denne saken. Det var helt riktig bruk av ressurser for det er svært alvorlig at folk blir oppsøkt i sine egne hjem. Nå får alle trygghetsfølelsen tilbake, og det er veldig viktig, sier Chaudry.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Planlagt
Politiet mener ranerne har planlagt ranene nøye og benyttet seg av samme metode.

17. februar gikk seks maskerte menn inn i et familiehjem på Bjørndal. To voksne og to barn ble bundet fast med strips. Deretter tok ranerne med seg bankkort, lommebok og cirka 10.000 - 15.000 kroner.

Les: Nytt brutalt familieran

- Ukjent i Norge
Lørdag 31. januar ble en barnefamilie på Økern ranet på samme måte. To voksne og to barn ble da sperret inne på badet mens ranerne tok med seg verdisaker fra huset.

- Dette er en ransmetode vi ikke har sett i Norge tidligere, sa stasjonssjef Gro Smedsrud på pressekonferansen, ifølge Dagbladet.

Les: Barnefamilie ranet

Alle ransofrene var velsituerte innvandrerfamilier.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere