*Nettavisen* Nyheter.

Jente (17) voldtatt mens hun sov

Nå er den tidligere kameraten dømt til samfunnsstraff.

26.01.09 13:51

(iOslo.no) Det var på en ferietur til Sør-Europa sommeren 2008 at den da 16 år gamle gutten voldtok sin venninne (17) mens hun sov. Nå er han dømt i Oslo tingrett til 210 timers samfunnsstraff.

Jenta ble invitert med på turen, og sov i samme seng som 16-åringen under hele oppholdet. Etter å ha drukket en kveld, uklart hvor mye, våknet jenta av at trusen hennes var bak fram. Dette stusset hun veldig over, og mistenkte derfor at 16-åringen hadde klådd på henne.

Nektet
I retten forklarte hun at hun noen dager senere våknet opp og mente hun måtte ha blitt voldtatt mens hun sov, uten at hun merket det. Samme kveld skal hun ha latt som om hun sov, og da skal 16-åringen ha forsøkt å vri henne rundt på ryggen etter en stund, ifølge forklaringen.

Deretter forklarte hun at hun sparket 16-åringen i skrittet, hvorpå han trakk seg unna. 16-åringen har avvist at dette skjedde. Han har også avvist at de kan ha hatt noen form for seksuell kontakt bortsett fra den natten hvor venninnen våknet opp med trusen bak fram, hvor han ikke husker hva som skjedde.

Sms-tilståelse
I en sms til 16-åringen etter turen hevdet 17-åringen at hun var gravid og ba tiltalte innrømme at han hadde hatt sex med henne mens hun sov. Da svarte han:

«Ok. Jeg skulle sjekke om jeg likte det. Men det gjorde jeg ikke. (...) Jeg beklager. Helt seriøst, jeg skjønte ikke hva jeg tenkte på!», svarte 16-åringen da.

I en senere sms tilla han at han hadde drukket, men at det ikke var noen unnskyldning. Nettopp disse sms-ene var de avgjørende bevisene i saken. Meldingen fra 16-åringen kan ifølge retten ikke tolkes annerledes enn at han erkjenner å ha gjennomført samleie med henne.

Ikke umulig
Den tiltalte nektet for dette i retten, og mente han hadde latt seg overbevise av 17-åringen om at dette hadde skjedd.

En psykologiprofessor forklarte for retten at det kan tenkes at det er mulig å gjennomføre et samleie med en sovende kvinne uten at hun våkner, men at det er relativt sjeldent.

16-åringen fikk ifølge retten nedsatt straff på grunn av lav alder, men det understrekes i dommen at det er nødvendig med en følbar reaksjon av allmennpreventive hensyn.

Han ble dømt til 210 timers samfunnsstraff, samt til å betale en erstatning på 60.000 kroner til jenta.

Det har ikke lyktes iOslo.no å få en kommentar fra aktor eller 16-åringens forsvarer i denne saken.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.