*Nettavisen* Nyheter.

Jente (4) bitt av hund

Angrepet skjedde på en campingplass.

12.09.10 17:45

Politiet i Telemark politidistrikt opplyser at en 4 år gammel jente fra Buskerud ble brutalt bitt av en hund på Sandviken Camping i Tinn Austbygde.

Åpne sår på ryggen
- Hunden sto bundet til en campinghytte på stedet. Da jenta gikk forbi, hoppet den opp på ryggen hennes og beit henne. Det var flere åpne sår på jentas rygg etter hundens biting, opplyser politiet i en pressemelding.

Foreldrene vil anmelde forholdet til politiet. Så langt har ikke politiet kjennskap til om det var vitner til hendelsen.

Foreldrene valgte å frakte jenta til legevakten på sitt eget hjemsted, som er halvannen times kjøretur unna campingplassen.

- Så det er ikke noe akutt, og det var ikke behov for luftambulanse, men hun hadde åpne sår, sier operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Vider Aaltevdt, til Nettavisen.

Hunden kan bli avlivet
Den videre skjebnen til hunden blir først avgjort etter at anmeldelsen er levert til politiet.

- Den formelle anmeldelsen blir levert i morgen. Politiet skal da avhøre eventuelle vitner og de impliserte. Og så må det bli avgjort om hundeeier skal bøtelegges og den videre skjebnen for hunden, sier Aaltevdt.

- Hva innebærer det?

- Det kan være alt fra ingenting, omplassering eller at hunden blir tatt livet av. Hundeloven er veldig streng når det gjelder angrep på barn, understreker han.

Politiet har vært i kontakt med hundeeier. Aaltevdt vet ikke hva slags hunderase det var som angrep jenta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.