*Nettavisen* Nyheter.

Jente i respirator etter tatovering

17-åringen ble dødssyk etter å ha fått tatovering.

28.06.07 12:23

Ei 17 år gammel jente fra Ørland ble natt til mandag lagt i respirator ved St. Olavs Hospital som en følge av infeksjoner etter at hun onsdag i forrige uke ble tatovert.

Jenta er nå utenfor livsfare, men var onsdag ettermiddag fortsatt pasient ved sykehuset, skriver Fosna-Folket.

- Min datter var millimetre fra døden. Dette er forferdelig, sier jentas mor til Fosna-Folket. Hun var onsdag sammen med sin datter ved St.Olavs hospital.

Roy Holte ved Holte Tattoo synes det er veldig beklagelig at studioet blir dratt inn i en så alvorlig sak.

- Vi bruker godkjent utstyr, og har godkjente prosedyrer. Som studio kan ikke vi kontrollere hva de som blir tatovert gjør når de går ut dørene hos oss. Det må de ta ansvar for selv, sier Holte til Nettavisen.

Holte understreker at alle som er innom deres tatoveringsstudio får informasjon om hvordan de skal behandle tatoveringen i ukene etter den er påført.

- Det er ikke uvanlig å få mindre infeksjoner, men det er mye du kan gjøre for å unngå det. Vi har tatt våre forholdsregler, og har selv tatt initiativ til inspeksjon av studioet, forklarer Holte.

Allerede mandag morgen anmodet de Miljørettet Helsevern i Fosen (MHF) om å inspisere lokalet og prosedyrene som følges.

- Vi foretok undersøkelser i tatoveringsstudioet allerede tirsdag morgen. Alle prøvene er ikke klare, men så langt tyder ingenting på at jenta har pådratt seg infeksjonen i studioet. Det ble gjort en full systemgjennomgang av alle rutiner, men vi kunne ikke finne noe kritikkverdig, sier daglig leder i Miljørettet Helsevern i Fosen, Torill Vatn til Nettavisen.

Tatoveringsstudioet ble åpnet i mars, med alle godkjenninger i orden.

- De har fulgt opp veldig godt, og studioet er stengt inntil de resterende prøvene blir klare, sier Vatn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag