Jente og mann omkom i ulykke

Redningsmannskaper i arbeid på stedet der to personer mistet livet da et vogntog torsdag morgen kjørte utfor veien ved Ådlandsbrua på E39 på Stord.

Redningsmannskaper i arbeid på stedet der to personer mistet livet da et vogntog torsdag morgen kjørte utfor veien ved Ådlandsbrua på E39 på Stord. Foto: TOR ANDRE JOHANNESSEN / NTB scanpix

To mennesker omkom da et vogntog kjørte av veien.

28.02.13 15:25

Den første meldingen kom inn til politiet klokken 0349 natt til torsdag. Et nederlandskregistrert vogntog hadde kjørt utfor veien, og falt ned en skråning mot elven ved Ådlandsbrua på E 39 på Stord, melder ba.no.

Vogntoget har sannsynligvis vært på vei nordover.

To funnet døde
Den antatte vogntogføreren ble lokalisert ved trekkvognen, liggende utenfor styrehuset klokken 0510.

Klokken 0630 hadde redningsmannskapene tatt seg fram til vedkommende, som ble erklært død på stedet.

En time tidligere, klokken 0545 ble det gjort funn av ytterligere en person. Vedkommende ble også erklært død på stedet.

– Det er en mann i 40-årene og en jente i skolealder som er funnet omkommet, sier operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til ba.no.

De to er ikke identifisert.

– Gjennom internasjonale kanaler forsøker vi nå å finne ut hvem personene er med tanke på formell identifisering. Varsling av pårørende pågår og vi har høyt fokus på det, opplyser Utne-Reitan videre.

Vanskelige forhold
Redningsforholdene er svært vanskelige på stedet, og det tok lang tid før redningsmannskapene kom seg fram til den antatte trekkvognen.

– Den henger flere steder usikret i svært krevende og farlige omgivelser. Derfor var det svært vanskelig for redningsmannskaper å ta seg fram til fører, opplyser operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

– Det var svært glatt på ulykkesstedet i natt, men det skal ikke være glatt nå, sier Utne-Reitan, melder ba.no.

Klokken 0915 pågår redningsarbeidet fortsatt, og Utne-Reitan sier det vil ta tid.

– Vogntoget ligger vanskelig til. Det er stor høydeforskjell opp til veien, og det er en høyspentkabel som går i bakken på stedet, så vogntoget kan ikke dras opp. Det må løftes. Hengeren henger fortsatt på vogntoget, sier han.

Søk med dykkere
I 07-tiden arbeides det fortsatt på stedet. Redningsarbeidet på stedet omtales som svært krevende.

Ulykkesgruppen fra Statens vegvesen er i arbeid på ulykkesstedet. Det er rekvirert tyngre bergingsbiler for å bistå i arbeidet.

– Det har i tillegg vært gjennomført søk med dykkere i elven, men det ble ikke gjort noen ytterligere funn. Det er også iverksatt tiltak mot akutt forurensing. Det antas at mye diesel har rent ut i elven på stedet, opplyser Friberg.

Stengt vei
Veien forbi ulykkesstedet er helt stengt, og det er etablert omkjøring via fylkesvei 545 om mellom Heiane og Fitjar.

– Veien kommer til å være stengt i mange timer. De må inn med mobilkran og tungt utstyr for å fjerne vogntoget, og det vil ta tid, sier vaktoperatør Ronny Sleire ved Vegtrafikksentralen.

Han advarer mot at omkjøringsveien ikke er ideell for tunge kjøretøy, og ber folk kjøre forsiktig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag