RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jenter de beste studentene

Sist oppdatert:
Kvinnelige studenter er flinkere enn sine studentkolleger av motsatt kjønn, viser en fersk undersøkelse. Mannfolkene scorer imidlertid høyest når det gjelder troen på egne evner.

Studerende kvinner har bedre karakterer fra videregående skole, møter bedre forberedt til forelesninger, og er mer pliktoppfyllende enn sine mannlige kolleger. Dette viser studentundersøkelsen Stud.mag. 2005 som er utarbeidet av TNS Gallup og NIFU STEP (Studier av innovasjon, forskning og utdanning), ifølge Aftenposten.

Undersøkelsen avdekker imidlertid også at selv om jentene i snitt er bedre rustet enn guttene når de starter sine universitets- og høgskolestudier, og flittigere underveis i studiene, vurderer de på en lang rekke felter seg selv som dårligere enn guttene.

Flere gutter enn jenter tror de er bedre enn gjennomsnittet, viser tallene. Selvtilliten innebærer at gutter i større grad enn jentene mener de greier å gjennomføre studiet de holder på med.

De mannlige studentene har også høyere ambisjoner om når det gjelder sine eksamensresultater, og større ambisjoner for sin arbeidssituasjon etter endte studier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere