RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jenter vil jobbe deltid

Over halvparten av alle unge studiner på profesjonsutdanning mener muligheter for å jobbe deltid er viktig for yrkesvalget.

Blant sykepleierstudenter mener tre av fire kvinner at gode deltidsmuligheter er viktig for deres yrkesvalg.

Det viser en undersøkelse utført av Senter for Profesjonsstudier (SPS).

Seniorforsker Bente Abrahamsen ved SPS påpeker at mange sykepleierstudenter allerede har etablert seg med egen familie før de begynner å studere, eller de etablerer seg under studiene.

- Samtidig kan det tenkes at studenter som finner detildsarbeid attraktiv, nettopp søker seg til sykepleierutdanningen, understreker hun overfor Aftenposten.

På førskolelærerutdanningen svarte 54 prosent i undersøkelsen at de anså deltidsmuligheter som sentralt i yrkesvalg. For sosionomene var den tilsvarende andelen på 49 prosent, og for allmennlærere på 48 prosent. Journaliststudentene var minst opptatt av deltidsarbeid. Av disse svarte 40 prosent at fremtidige deltidsarbeidsmuligheter er viktig for valg av studier - og yrke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere