RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jentevolden har eksplodert

Foto: YouTube (Faksimile)
Sist oppdatert:
Likestillingen nærmer seg i kriminalstatistikken. Bare i Oslo har vold blant kvinner økt med 36 prosent på to år.

- Tidligere sto gutter for mesteparten av de registrerte lovbruddene. Nå ser vi at jentenes andel av kriminalitetsstatistikken er økende, sier politioverbetjent Hanne Persson ved forebyggende avdeling på Majorstua politistasjon til Aftenposten.

I 2005 ble 427 jenter under 18 år registrert for straffbare forhold i Oslo. I 2007 var tallet 581- En økning på 36 prosent. Dette er ikke bare et hovedstadsproblem. I samme periode hadde Rogaland en økning på 33 prosent, og Asker og Bærum en økning på 29 prosent.

- Jeg tror jentene er blitt tøffere, og venner står veldig sentralt. Det er én for alle, alle for én. Lojaliteten er veldig sterk i de ulike vennegjengene, sier politiførstebetjent Berit Michelet i ungdomspatruljen i Asker og Bærum.

Også konfliktrådet registrerer at unge kvinner står for en større del av voldsbruken.

- Det er en klar tendens, og et inntrykk hos oss at stadig flere jenter er representert i voldssaker som kommer opp for konfliktrådet. Også i saker om naskeri og tyveri er en stor andel jenter, sier informasjonssjef Gro Jørgensen til avisen.

Denne videoen ble lagt ut på YouTube tidligere i år, og viser brutal vold blant unge jenter. Nettavisen advarer mot sterke scener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere