RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen/Berit Almendingen)

Jern-Erna avviser Hagen

Sist oppdatert:
Høyre-leder Erna Solberg avviser Frp-formann Carl I. Hagens bønn om forpliktende samarbeid.

-Det er for stor avstand mellom oss på noen områder til at vi kan inngå forpliktende samarbeid med Frp, sier Erna Solberg.

Dermed klemmer Høyre-lederen igjen døra for Carl I. Hagen som fredag strakte ut en hånd til regjeringen.

Ønsker bedre klima
Fremskrittspartiet krever ikke lenger å få være med i regjeringen for å sikre den støtte i Stortinget. Til gjengjeld må regjeringen inngå et forpliktende samarbeid med Frp.

Hagen har også varslet at Frp vil bidra med å skape et bedre klima mellom partiene.

Høyres pressekonferanse:

Meny: Tapas

Hvor: Oslo Spiseforretning

Hvem var der: Høyre-leder Erna Solberg, nestlederne Per-Kristian Foss og Jan Tore Sanner, parlamentarisk leder Oddvard Nilsen og 10-15 journalister og fotografer

Per-Kristian Foss’ største opptur denne stortingssesjonen: -For meg er det at realøkonomien har forbedret seg

Hans største nedtur denne stortingssesjonen: - Stortingets nesten parodiske behandling av transportplanen. At SV og Frp møttes i ønsket om 22 milliarder mer i pengebruk

Hørt:- Det blir hipp som happ (En journalist fra Vårt Land da han ble tatt for å være fra Dagens Næringsliv)

- Summa summaria gleder jeg meg sabla til valget i 2005 (Parlamentarisk leder Oddvard Nilsen ser ikke mørkt på dårlige meningsmålinger)

Her kan du lese saker fra oppsummeringene til de andre partiene:

Bondevik: En statsminister er en statsminister

Dørum risikerer å bli kastet

Høybråten tror på 10 prosent

Kristin vil ikke gi Jens garantier

Hagen vil (kanskje) bli snill gutt

Men etter noen dagers betenkningstid er Solberg klar på at tiden ennå ikke er moden for å slippe Frp inn i varmen.

-Det er unaturlig å tenke seg en helhetlig form for samarbeid. Men vi kan samarbeide fra sak til sak på en rekke områder. Vi er for eksempel avhengig av Frp for å få gjennomført skolereformen og boligpolitikken. Hvis vi oppfatter at Frp blir mer forutsigbare blir de lettere å samarbeide med, men noen vetorett kan vi ikke gå inn på, sa Solberg på en pressekonferansei Oslo i dag.

-Bruker for mye penger
Solberg sier at det er Frp’s syn på hvor mye penger myndighetene kan bruke som er hovedproblemet for Høyre.

- Vi kan være enige om at vi ønsker mer konkurranse og om strukturendringer, men SV og Frp møtes i deres iver etter å bruke mer penger. Det er et spørsmål om stabilitet eller ikke. Det danner grunnlaget for en ansvarlig politikk, sier Solberg som understreker at regjeringen ikke vil skape usikkerhet om investeringer og rentenivået.

Langsiktige mål
På pressekonferansen der Høyre oppsummerte siste stortingssesjon forsøkte Solberg å få journalistene til å fokusere på det politiske innholdet framfor spekulasjoner om hvem som skal sitte i regjering med hvem etter valget i september neste år.

Hun medgikk riktignok at «noe av det gøyeste å tenke på er politiske spill framover», men mener at debatten i Norge bør dreie seg om de store linjene. Hun synes det er påfallende at det ikke er noen diskusjon i Norge om det viktigste samfunnstrekket framover: globalisering.

- Andre land i Europa har møtt dramatiske endringer i velferdstilbudet, for eksempel Frankrike. Vårt viktigste mål er å sørge for at vi har en fortsatt velferdsutvikling. Da handler det om at folk har en jobb slik at de har mulighet til å klare seg selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere