*Nettavisen* Nyheter.

Jernring rundt Oslo

Politiet i Oslo kan komme til å bruke 42 millioner kroner på å sikre hovedstaden i forbindelse med Nato-møtet torsdag. Se video.

25.04.07 09:26

Politiet i Oslo har allerede igangsatt arbeidet med å sikre hovedstaden i forbindelse med Natos utenriksministermøte som starter torsdag.

Johan Fredriksen, Politiinspektør ved Fellesoperativ seksjon ved Oslo politidistrikt, forteller at Regjeringen har gitt politiet mulighet til å bruke 42 millioner kroner på dette sikkerhetsprosjektet, melder TV 2 Nyhetene.

Varsler gateopptøyer
Aksjonister i miljøet rundt Blitz-huset har varslet bråk og gateopptøyer i Oslo torsdag kveld i protest mot Nato-møtet. Men pressegruppa i Blitzhuset avviser disse påstandene. I tillegg har Fredsinitiativet tidligere varslet en antikrigsdemonstrasjon.

Den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice ankommer Norge torsdag for å delta på Nato-møtet. Da vil hun sannsynligvis legge press på norske myndigheter i forbindelse med Norges Midtøsten-politikk.

Bryter internasjonal enighet
USA mener nemlig at Norge bryter internasjonal enighet når de støtter den palestinske samlingsregjeringen, skriver Aftenposten.

- Utenriksministeren Condoleezza Rice skal snakke med Norge om dette, men jeg vil ikke karakterisere uenigheten utover det, sier Mark Pekala ved amerikansk UD til avisen.

Pekala er nestleder i avdelingen i det amerikanske UD som jobber med nordiske land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.