RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Naboene reagerer kraftig på alle hundene til Bråthen.
Naboene reagerer kraftig på alle hundene til Bråthen. Foto: Martin Huseby Jensen/iBergen.no

Jessie hjemme igjen

Sist oppdatert:
Labrador Retriveren Jessie er igjen tilbake hos matmor, etter en begivenhetsrik natt og dag.

Etter å ha vært borte fra matmor siden i går kveld, fant Jessie tilbake til matmor Birte Næss takket være en mikrochip som er operert inn under skinnet til hunden.

- Hun tar seg av og til en tur alene, men pleier alltid å komme tilbake etter noen timer, forteller matmor Birte Næss og ler når iBergen.no er i kontakt med henne.

Vanligvis pleier Jessie og rusle rundt i skogen på Bønes hvor hun bor, og vanligvis pleier den sju år gamle tispa alltid å sitte på trappen slukøret når hun kommer tilbake noen timer senere. Men ikke i går.

Glad i mennesker
- Nå har hun vært veldig på tur. Og helt sikkert oppdaget nye sider av livet. Er det ingen mennesker der hun er – så tar hun bussen, sier Næss. Lettelsen over at Jessie er tilbake hjemme igjen kommer tydelig frem i stemmen hennes.

Det var i morgentimene i dag at bussjåføren på linje 60 inn til sentrum oppdaget at han hadde en herreløs hun som passasjer. Hvordan hunden var kommet om bord er det ingen som vet.

- En passasjer tok hånd om den herreløse hunden og meldte fra til politiet, sa operasjonsleder Kjell-Tore Aarnes ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Kos hos politiet
Da bussen ankom Festplassen, sto politiet og ventet. Deretter bar det rett opp til politivakten for den firbente oppdagelsesreisende. Der ble hunden ført inn i journalene og kryssreferert mot savnetmeldinger.

Da iBergens utsendte kom inn i bakgården hvor hunden ble oppbevart, satte halen i gang å vifte som om den var propell på fly. Et strøk bak øret, og de to var bestevenner.

Mens iBergen fotograferer hunden stopper flere for å hilse på den, til hundens store glede.

Nye rutiner
Når matmor Birte Næss kommer hjem fra jobb i ettermiddag må nok Jessie belage seg på at friheten hennes blir noe innskrenket.

- Nå må vi nok innføre snellebånd. På kveldsturen pleier jeg å slippe henne løs i skogen, men nå tror jeg at jeg må legge om rutinene, avslutter en lykkelig Birte Næss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere