RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jo flere p-bøter jo mer i lønn

Carpark ga sine vakter lønn etter antall parkeringsbøter de skrev ut.

Parkeringsselskapet Carpark, som nå er nest størst i Norge, fikk før jul brev fra bransjeforeningen Norges Parkeringsforening (Norpark) der de ble bedt om å avvikle ordningen, skriver NRK .

Misfornøyd
Norpark skrev følgende i brevet til Carpark:

«Den dokumentasjon vi til nå har samlet, viser at provisjonsordninger eksisterer i Carpark AS. Styret er av den klare oppfatning at disse er i strid med medlemsbetingelsene og er sterkt bekymret for hva en offentliggjøring kan bety for bransjens anseelse.»

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon ser veldig negativt på praksisen.

- Dette er uakseptabelt. Ryktene om slike ordninger har alltid tidligere blitt avvist av bransjen. Provisjonslønn er helt håpløst, og ordningen må stanses umiddelbart, sier Thon.

Regelbrudd
Etter parkeringsbransjens standardvilkår er det å gi lønn etter antall parkeringsbøter i strid med regelverket.

- Vi fant ut at det var en kobling mellom lønn og antall kontrollavgifter som ble skrevet ut da vi gjorde undersøkelser blant våre medlemmer, sier daglig leder Egil Østvik i Norpark til nrknyheter.no

Mange klager
I løpet av fjoråret var nesten en tredjedel av klagene Parkeringsklagenemda mottok rettet mot Carpark. På sine nettsider hevder de å være det nest største parkeringsselskapet i Norge. De fikk kun en klage mindre i løpet av 2007 enn det største selskapet, EuroPark.

Carpark innrømmer overfor Norpark at de har praktisert en ordning med «kvalitetslønn».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere