Gå til sidens hovedinnhold

Jobb for den fryktløse

Tre tannleger, en kjevekirurg, et veterinær - og masse, masse mot. Det måtte til når den bengalske tigeren Kubie fikk tannverk.

Mange tannleger har en tøff oppgave når de skal gjennomføre rotfylling på mennesker, i alle fall hvis de har tannlegeskrekk.

Det er derfor ikke overraskende at hele fem personer måtte til når en drøyt 270 kilo tung bengalsk tiger fikk tannverk, og trengte rotfylling.

Tre tannleger, en kjevekirurg, et veterinær - og masse, masse mot - var påkrevd da den 15 år gamle tigeren skulle bli kvitt tannverket. Inngrepet skjedde på Arbor Dyreklinikk i Lodi, Oregon, som har håndtert lignende operasjoner på store dyr også tidligere.

Kubies tenner er på størrelse med menneskefingre, og svært skarpe og kraftige. Ifølge AP kan tigerens tenner klappe sammen med en trykk på 4,5 tonn - og knuse det meste som kommer imellom. Inngrepet blir ikke mindre skremmende når du tar med i beregningen at tigeren hadde kraftig tannverk, og derfor ikke var særlig fornøyd med at noen rørte tennene.

Ekspertene satte sin lit til kraftig bedøvelse og erfaringer opparbeidet over lang tid da de lørdag sørget for at Kupie fikk den nødvendige behandlingen.

Etter operasjonen var det en svært fornøyd dyrepasser som kunne konkludere med at alle fortsatt hadde alle lemmer i behold, og at tigeren var kvitt tannverket.

- De fikk ut alt. Tanngarden er nå bedre enn hans normale tenner ville vært, sier Abijah Bauer, og legger til: De føler seg så mye bedre etter at de har fått tennene fikset.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin