Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobber på høygir for å løse norsk-russisk asylstrid

En norsk politikvinne sammen en gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen. Russland har nå sagt nei til flere asylsøkere Norge vil returnere.
En norsk politikvinne sammen en gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen. Russland har nå sagt nei til flere asylsøkere Norge vil returnere. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Norske og russiske eksperter setter seg tirsdag sammen i Moskva for å finne ut hvordan tilbaketakelsesavtalen mellom de to landene skal forstås.

Det skjer etter at russiske myndigheter har avvist enkelte av asylsøkerne som returneres via Storskog, selv om Norge mener Russland har plikt til å ta imot dem.

Utenriksminister Børge Brende (H) åpner nå for å ta opp saken med sin russiske kollega Sergej Lavrov.

– Det skal være møter i Moskva tirsdag om dette spørsmålet. Det er også slik at jeg kanskje skal ha samtaler med Lavrov senere i uken, men det må vi komme tilbake til, sier han til NTB.

Brende understreker at Norge er opptatt av dialog og ikke ønsker å trappe opp situasjonen unødig.

– Derfor skal vi ha disse viktige møtene i Moskva tirsdag på ekspertnivå for å se nærmere på forståelsen av de ulike punktene. Alle er tjent med at vi forsøker å løse dette på en saklig og god måte, sier han. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!