RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobbet gratis, dømt for trygdesvindel

Sist oppdatert:
58 åringen var arbeidsledig og fikk dagpenger. For å få tiden til å gå jobbet han gratis i sin sønns forretning. Det skulle han ikke gjort.

Retten dømte han for trygdebedrageri til tross for at han ikke hadde fått noen lønn.

Mannen fra Nittedal var uten arbeid fra 1998 til 2002. Aetat på Lillestrøm fikk høre at mannen både jobbet og mottok arbeidsledighetstrygd, skriver Romerikes Blad.

58-åringen ble anmeldt for å ha jobbet mens han hevet dagpenger. Mannen som er i kommunepolitikken hevdet han måtte frifinnes fordi han bare hadde hjulpet sønnen og ikke mottatt lønn for arbeidet.

Men Nedre Romerike tingrett kom til at mannen hadde vært i arbeid i folketrygdrettslig forstand. At han valgte å jobbe gratis har ingen betydning så lenge dette er arbeid som normalt er inntektsgivende. På meldeseddelen skal også ulønnet arbeid føres opp – det hadde ikke mannen gjort.

Mannen ble, ifølge Romerike Blad, dømt til 30 dagers betinget fengsel og til å betale tilbake dagpengene han hadde mottatt. Det ble lagt vekt på at han ikke hadde hatt noen egenøkonomisk interesse av å bryte reglene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere