Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobbet ni år under falskt navn

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
En 35 år gammel albaner levde i Norge i ni år som den falske italieneren «Simone Parisi». Han fikk betrodde jobber i statsministerboligen, hos Kripos og ved arresten i Sandvika.

Med falsk identitet fikk «Simone Parisi» i 2007 jobb med oppussing av statsministerboligen i Inkognitogata. Firmaet hans hadde også malerjobber hos Kripos og i varetektscellene til Asker og Bærum politidistrikt, skriver Aftenposten.

Mannen ble i Borgarting lagmannsrett nylig dømt til fire måneders fengsel og inndragning av to millioner kroner i fordi han levde med falsk identitet i ni år.

Politioverbetjent Christian Berg ved Utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt bekrefter historien. Den 35 år gamle albaneren jobbet som byggeleder i et firma med rundt 90 ansatte. Han var heller ikke den eneste med falsk ID på disse byggeplassene.

- Det hjelper lite at alle på et byggeprosjekt blir utstyrt med ID-kort, når identiteten i utgangspunktet er falsk. Den eneste kontrollen som utføres av identitet for folk som kommer hit, er når man får et D-nummer, sier Berg.

D-nummer gis til personer som oppholder seg i Norge midlertidig, men falske utenlandske pass er blitt godkjent som grunnlag for tildeling av D-nummer både i skatteetaten og i bankene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!