Da nyheten om clostebol-saken sprakk i høst, hadde Therese Johaug selv visst om det i kort tid. Kjæresten Nils Jakob Hoff (32) var den første som traff Johaug etter at hun hadde fått beskjeden fra Antidoping Norge.

Han forteller i en ny dokumentar, som sendes på TV 2 søndag kveld, at han var på vei hjem til parets leilighet, da han hørte det han beskriver som lyden av en «skikkelig krangel». Det var Thereses som sto i gangen og hylte.

– Jeg skjønte at jeg kjente igjen stemmen. At det kom fra vår leilighet. Da rakk jeg egentlig bare å tenke at det enten var noen i hennes eller i min familie som hadde dødd. Jeg skyndte meg opp trappen og kom inn døren. Hun sto i gangen, sier roeren, og forteller at det var vondt å se kjæresten slik.

– Jeg opplevde at jeg sto ovenfor et helt hjelpeløst menneske. Det hadde bare stoppet helt. Hun forstod ikke hva som foregikk, hun skjønte ikke hvordan dette kunne skje og hun var skremt og knust og ødelagt og alt på en gang. Det eneste du vil er å trøste og si at skal gå fint. Jeg ville bare hjelpe så godt som jeg kunne.

LES også: Tag Heuer har lagt Therese Johaugs sponsoravtale på is
OG her: Johaug fjernes fra den norske smøretraileren

I dokumentaren får seerne også møte foreldrene, journalister og andre sentrale aktører som har vært tett på saken og Therese underveis.

Johaug ble idømt 13 måneders utestengelse, og denne uken besluttet Johaug å ikke anke dommen. Fokus nå er OL neste år.

LES også: Påtalenemden i Antidoping Norge anker ikke Johaug-dom

I høst ble det avtalt å gjøre tv-serien «Supersport» hvor Therese skal delta sammen med flere store norske idrettshelter. Da dopingsaken kom opp senere på høsten, ble TV 2 og Therese Johaug enige om å få bruke opptak fra den kommende serien til en enkeltstående dokumentar.

Johaug er en av seks toppidrettsutøvere som deltar i serien «Supersport».

HTML EMBED
embedNAvideo("u_tCX9vHPK8DPjbmsHsNdg", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("LKGEnh5xRNIVf9W_h0URdQ", false)