RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

John Arne Riise har hyret stjerneadvokat og anker dom om å betale nesten 600.000 kroner


John Arne Riise ble i Sunnmøre tingrett dømt til å betale nærmere 600.000 kroner. Dette er penger han har tatt ut fra en konto, tilhørende en annen person, og saksomkostninger til motparten (arkivfoto).
John Arne Riise ble i Sunnmøre tingrett dømt til å betale nærmere 600.000 kroner. Dette er penger han har tatt ut fra en konto, tilhørende en annen person, og saksomkostninger til motparten (arkivfoto). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix og faksimile (montasje Nettavisen)
Sist oppdatert:
Den tidligere landslagshelten nekter å gi tapt. Gjør klar for ny runde i retten.

I midten av april omtalte Nettavisen nyheten om at den tidligere fotballstjernen John Arne Riise er dømt til å tilbakebetale 483.000 kroner til en person, etter at han gjorde ti uttak fra en konto.

I Sunnmøre tingrett ble han også dømt til å betale 110.000 kroner i saksomkostninger til motparten. Totalt mener retten at han må punge ut med 593.000 kroner.

Erland Bakke er manager for John Arne Riise.

Riise er uenig i avgjørelsen og har bestemt seg for å anke.

- Etter å ha lest gjennom dommen fra tingretten og lest gjennom motparten sin vitneforklaring er det vår oppfatning at dommen er feil. Jeg har rådet John Arne til å anke, noe vi går i gang med, sier Riises manager Erland Bakke til Nettavisen.

- John Arne er bare opptatt av å gjøre det som er riktig. Jeg mener at avgjørelsen om å anke bidrar til det.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

I dommen heter det blant annet:

«(...). Videre mener retten at det er påvist at Riise handlet klart i strid med den inngåtte avtalen, og ikke minst i strid med interessene til XX som innehaver av kontoen, da han i løpet av noen måneder tok ut samlet NOK 483 000 fra kontoen.»

Elden ny advokat

Bakgrunnen for konflikten er at det i tidsrommet 07.12.16 - 19.03.17 er gjort til sammen ti uttak på til sammen 483.000 kroner, fra en konto tilhørende en tredjeperson.

John Christian Elden.

Personen Riise har vært i konflikt med representerer en tredjeperson i søksmålet, som er eier av kontoen. 

Riise kom med et motsøksmål hvor han krevde et beløp på 51.600 tilbakebetalt, men dette kravet avviste retten.

I saken er det advokat Fred A. Gade som har representert Riise. Manager Bakke opplyser at det er gjort et bytte. Inn kommer stjerneadvokaten John Christian Elden.

- Vi har vært veldig fornøyd med Fred A. Gade som advokat, men det er naturlig å bytte advokat nå. Vi har i den forbindelse hyret inn Elden, sier Bakke.

Stjerneadvokaten er ordknapp.

- Jeg kan bekrefte at jeg har tatt over oppdraget for Riise og at det er inngitt anke til lagmannsretten og vil ikke kommentere saken nærmere, sier Elden til Nettavisen.

- Nedslående med anke

Riises motpart er oppgitt over at det er levert inn anke.

- Det er nedslående at han vil fortsette denne prosessen som han åpenbart ikke kan nå frem med. Saken er en belastning for alle impliserte, sier motpartens advokat Mette Yvonne Larsen til Nettavisen.

Advokat Mette Yvonne Larsen.

- Jeg kan ikke se at en anke har mulighet for å nå frem.

Av de ti uttakene Riise gjorde fra kontoen var det største på 150.000 kroner. Riise har ikke bestridt at han har tatt penger ut av kontoen, men han har bestridt tilbakebetalingskravet.

Partene klarte ikke å komme til enighet verken privat, gjennom advokater eller rettsmekling. Saken ble derfor berammet i Sunnmøre tingrett og det ble gjennomført skriftlig behandling. Dermed møtte ikke partene, eller vitner, fysisk.

Av kontoutskriftene, som Nettavisen har fått tilgang til, går det frem at uttakene er gjort fra en norsk konto i en norsk bank. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere