*Nettavisen* Nyheter.

John Arne Riise til sak mot Nettavisen

John Arne Riise vant fram med sin klage i PFU. Nå saksøker han Nettavisen for 2,2 millioner kroner. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Tidligere fotballspiller John Arne Riise saksøker Nettavisen og krever 2,2 millioner kroner. Han mener avisen har påført ham økonomisk tap og tap av omdømme.

25.05.18 23:31

Riise og manager Erland Bakke har tidligere klaget inn Nettavisen til Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter omtale av en økonomisk konflikt Riise var en del av, skriver VG.

I PFU ble Nettavisen felt for brudd på to av punktene i Vær varsom-plakaten, pressens etiske kjøreregler. Nå velger den tidligere landslagsspilleren altså å gå til sak.

– Vi mener John Arne har lidd et økonomisk tap på 2,2 millioner kroner. I tillegg har dette vært særdeles omdømmekrenkende for ham og hans familie, sier Bakke.

Redaktør Gunnar Stavrum stiller seg uforstående til søksmålet og mener Nettavisen har rett til å belyse rettssaker Riise er involvert i.

– Vi stiller oss også uforstående til noe påstått økonomisk tap, og for alle tilfeller at dette er noe Nettavisen kan holdes ansvarlig for.

Riise ble saksøkt i fjor på grunnlag av uttak på til sammen nærmere en halv million kroner fra en konto han disponerte.

– Han ble nylig dømt av Sunnmøre tingrett til å betale tilbake pengene i en knusende dom, påpeker Stavrum og sier han imøteser et eventuelt søksmål med stor ro.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.