*Nettavisen* Nyheter.

Jon-Georg Dale blir ny samferdselsminister

Oslo, 20180813. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale ankommer ekstraordinært statsråd på Slottet mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Landbruksminister Jon-Georg Dale blir ny samferdselsminister.

30.08.18 11:34

Torsdag ble det kjent at Kjetil Solvik-Olsen går av som samferdselsminister. Solvik-Olsen skriver i Nettavisen at han gjør dette for å holde løftet til kona om å en dag prioritere hennes karriere. Han følger nå henne til Alabama i USA der hun skal jobbe som lege.

Les hvorfor her: Derfor går jeg av som statsråd

Klikk på bildet for å forstørre.

STØTTER KONA: Ketil Solvik-Olsen (Frp) går av som samferdselsminister for å følge familien til USA der kona Tone Solvik-Olsen skal jobbe som lege på et barnesykehus. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Frps Bård Hoksrud overtar landbruksdepartementet. Han sitter i dag i Stortingets Helse- og omsorgskomite, og har tidligere vært statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Samtidig går Terje Søviknes ut av regjering. Ny olje- og energiminister er Kjell-Børge Freiberg, skriver DN. Freiberg har i mange år vært ordfører i Hadsel i Nordland.

Les egen sak: DN: Olje- og energiminister Terje Søviknes går ut av regjeringen

Klikk på bildet for å forstørre.

NY MINISTER: Kjell-Børge Freiberg blir ny olje- og energiminister. Foto: Foto: Stortinget

Onsdag ble det kjent at Bent Høie har søkt på jobben som fylkesmann i Rogaland. Dermed ser det ut til at også han er på vei ut av regjeringen.

Les egen sak: Bent Høie vil bli fylkesmann i Rogaland

Statsminister Erna Solberg varsler endringer i statsråd fredag 31. august, men sier ikke hvilke endringer som vil bli gjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag