RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AVVISER: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ikke kjenner seg igjen i at det skal være en maktkamp mellom Hadia Tajik og Trond Giske.
AVVISER: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ikke kjenner seg igjen i at det skal være en maktkamp mellom Hadia Tajik og Trond Giske. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Jonas Gahr Støre: - Det er ingen personkonflikt

Sist oppdatert:
Ap-lederen avviser at det er samarbeidsproblemer mellom hans to nestledere.

YOUNGSTORGET (Nettavisen): Ap-leder Jonas Gahr Støre tilbakeviser at det er en personkonflikt og en maktkamp mellom hans to nestledere, Hadia Tajik og Trond Giske, slik Dagens Næringsliv (DN) skriver torsdag.

- Jeg tenker at de tar feil når de skriver det. Jeg har en veldig sterk partiledelse, og vil våge påstanden om at den ikke har vært sterkere og mer operativt arbeidende enn den vi har i dag, sier Støre til Nettavisen.

Se videointervju med Støre lenger ned.

Les også: DN: Maktkamp og anstrengt forhold mellom Giske og Tajik

KONFLIKT?: Forholdet mellom de to nestlederne i arbeiderpartiet, Trond Giske og Hadia Tajik, skal være anstrengt, ifølge Dagens Næringsliv. Men Støre avvsiser dette.

- Stor avlastning for meg

DN skriver at det har utviklet seg et anstrengt forhold mellom Giske og Tajik. Det skal ha blitt ytterligere tilspisset da Giske hyret inn Tajiks eksrådgiver, pr-rådgiver Svein Tore Bergestuen, til en viktig partisamling.

Støre fullroser imidlertid sine nestledere.

- De reiser mye, møter mange og har en stor politisk erfaring. Vi fire i partiledelsen dekker igrunn hele organisasjonen, og det er til stor hjelp og avlastning for meg, sier Støre.

- Så slik du ser det så er samarbeidsklimaet i Ap-ledelsen bra?

- Ja, det er bra, svarer Ap-lederen.

Under Aps landsmøte i Oslo tilbakeviser Giske også ryktene i DN.

- Jeg ser at de bruker anonyme kilder, en journalistikk jeg egentlig trodde var lagt på hyllen for et par tiår siden. Jeg har aldri opplevd en mer sammensveiset partiledelse enn den vi har nå. Jeg har aldri opplevd et parti som er mer samlet, et sentralstyre som jobber bedre sammen, sier Giske til Nettavisen, og understreker:

- Jeg har vært i Arbeiderpartiet når det har vært personkonflikter, tro meg, jeg vet hva det er, i dag har vi ikke det.

- Godt forhold til Giske

Hadia Tajik avviser også DN-oppsalget.

- Vi samarbeider godt, utover det synes jeg ikke det er naturlig å kommentere oppslag basert på anonyme kilder. Jeg tror jeg kommer til å få nok å gjøre hvis jeg åpner døren for det, sier hun til Nettavisen.

- Forholdet til Giske er godt.

VIDEO: Støre avviser at det er en personkonflikt i Ap:

- Kjempegod kollega

Giske benytter også muligheten til å rose sin nestlederkollega.

- Forholdet mellom oss er veldig godt. Vi samarbeider godt. Hun er dyktig, hardtarbeidende, en kjempegod kollega, og vi har et ledelsesteam jeg tror står mer på for valgseier enn vi har hatt på mange år.

Les også: Her hører du Jonas Gahr Støres landsmøtetale
Les også: Arbeiderpartiets lokallag kritiserer ledelsen for «tåkeprat»

- Fint hvis grasrota kan rette

Støre og Ap-ledelsen får også kritikk fra grasrota i Arbeiderpartiet på dagen partiets landsmøte starter.

Grasrota er bekymret for uklare begreper og formuleringer i Arbeiderpartiets partiprogram. Til dem har Støre følgende å si:

- Det er fint hvis de kan rette på det. Nå er de på landsmøtet, og der er det en redaksjonkomité, og der kan du komme med innspill om både innholdet i politikken og om måten politikken er uttrykt på. Det håper jeg de gjør, sier Støre.

- Følger du at dere har grasrota med dere i politikken dere nå skal vedta?

- Det gjør jeg, for denne politikken er ikke skrevet av andre enn grasrota. Det er jo innspill fra partiorganisasjonen som sentralstyret har laget forslag til, sier Ap-lederen, og understreker:

- Så er prosessen den at når vi legger fram vårt forslag, så kan alle rundt om i partiet spille inn forslag. Det har kommet inn over 1000 endringsforslag, så det betyr jo at det er en levende partiorganisasjon som vil påvirke det programmet, sier han.


Har du sett denne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere