RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meningsmåling:

Jonas Gahr Støre haler inn på Erna Solberg i fersk statsministermåling

Ap-leder Jonas Gahr Støre kniper inn på ledelsen statsminister Erna Solberg har over ham i statsministermålingen fra NRK. Begge var blant gjestene da Politisk kvarter feiret seg 50-årsjubileum onsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre kniper inn på ledelsen statsminister Erna Solberg har over ham i statsministermålingen fra NRK. Begge var blant gjestene da Politisk kvarter feiret seg 50-årsjubileum onsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Erna Solberg er fortsatt mer populær enn Jonas Gahr Støre i NRKs statsministermåling, men Ap-lederen haler innpå.

I målingen, som er utført av Norstat for NRK , svarer 46 prosent av de spurte at Erna Solberg er best skikket til å være statsminister i Norge. 36,6 prosent svarer Ap-leder Jonas Gahr Støre, mens 17 prosent svarer at de ikke vet.

Erna Solberg er fornøyd med oppslutningen selv om hun gjorde det langt bedre tidligere i år.

Les også: Klart rødgrønt flertall – beste måling for Ap siden juni 2017

– Det er veldig fint at såpass mange fortsatt mener at jeg bør være statsminister. Det har vært høylytt debatt og diskusjon den siste tiden, så jeg skjønner at det har blitt noen forandringer, sier statsministeren.

Solberg har vært mer populær enn Støre i alle NRKs statsministermålinger i 2018. Men hun er langt unna toppresultatet i januar på over 60 prosent. 46 prosent er den laveste oppslutningen for Solberg i år.

– I januar hadde Arbeiderpartiet alvorlige utfordringer og problemer, sier Solberg, og viser til metoo-avsløringene som rystet partiet.

Les også: SV og Arbeiderpartiet fremmer mistillitsforslag mot regjeringen

På den forrige statsministermålingen for en måned siden svarte 50,2 prosent at de foretrakk Solberg, mens 33,7 prosent ville ha Støre. I januar var Ap-lederen nede i en oppslutning på 24,5 prosent, men 36,6 er den beste målingen for Støre i år.

– Jeg har fått snakke mer om politikk. Jeg representerer og leder Arbeiderpartiet, og et alternativ til denne regjeringen. At vi får fremgang på partimålinger, håper jeg også fører til fremgang for min rolle, sier Ap-lederen til NRK.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere