*Nettavisen* Nyheter.

Jonny fanget gigantfisk i dypet

Yrkesfisker Jonny Pettersen har fått henvendelser fra Vietnam (!) om kjøp av storfisken. Foto: (iFinnmark.no)

Yrkesfisker Jonny Pettersen fra Hammerfest kunne lørdag ta opp sin «desidert største» fangst fra dypet i Varangerfjorden

– Nei, det er en stor kveite, en voksen kveite, ikke gedigen, men samtidig ikke en vanlig kveite å få, sier Pettersen til iFinnmark.

Det som han selv kaller et lite monster veide 164 kilo etter å ha blitt sløyd, men fortsatt hadde hode i behold, og var 2,5 meter i lengden. Hadde han satt kveita på vekta før sløying tipper han at den ville veid tett opp mot 200 kilo.

– Jeg har fisket i noen år kan man si, men dette er den desidert største kveita jeg har fått.

Pettersen la ut bilde av kveita og seg selv på Facebook, og har fått god respons fra folk. For å gjøre det hele litt ekstra spennende, startet han en liten konkurranse for å få folk til å gjette vekta.

– Får dem kveita da, de som vinner?

– Nei, de får mine verdens beste reker, det er det jeg er kjent for, ler Pettersen som til daglig driver og eier Havørna. Gjennom sitt salg av blant annet reker via Norway Shrimp og Norway King Crab, skal han ha fått kontakt med en restauranteier i Vietnam som ønsker å kjøpe kveita.

– Alt jeg vet er at restauranteieren liker å servere spesielle måltider, og jeg har fått en tegning på hvordan han vil ha kveita sløyd, sier Pettersen som skal ha båten liggende i Varangerfjorden fram til høsten.

– Da har du god tid til mer storfangst.

– Jeg er ikke helt sikker på at jeg vil det.

Les flere nyheter fra iFinnmark.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag