RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jordbærsesongen blir dobbelt så lang

Fra 1. januar 2015 ble det lov for norske bærprodusenter å importere jordbærplanter fra EU-land. Importen fra utlandet gjør det mulig å få større avlinger, starte produksjonen tidligere og forlenge selve produksjonssesongen.
Fra 1. januar 2015 ble det lov for norske bærprodusenter å importere jordbærplanter fra EU-land. Importen fra utlandet gjør det mulig å få større avlinger, starte produksjonen tidligere og forlenge selve produksjonssesongen. (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Nye regler gjør det mulig for norske jordbærbønder å holde sesongen i gang mye lenger.

Fra 1. januar 2015 ble det lov for norske bærprodusenter å importere jordbærplanter fra EU-land, ifølge NRK.

Importen fra utlandet gjør det mulig å få større avlinger, starte produksjonen tidligere og forlenge selve produksjonssesongen.

– Plantene lures til å tro at det er vår midt på sommeren. På den måten kan vi høste mer og lenger enn tidligere år, sier jordbærprodusent Simen Myhrene.

Myhrene har dyrket bær i såkalte jordbærtunneler i Lier i mange år. Frem til i år har jordbærsesongen vart i rundt seks uker, men i år håper han å plukke jordbær helt til september.

Det tar rundt to måneder fra de importerte plantene settes i jorda til bærene er modne, og dermed kan disse supplere de norske plantene etter behov utover sesongen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere