RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jordskjelv på Sørvestlandet

Sist oppdatert:
Et jordskjelv som målte 3,8 på Richters skala rammet søndag området mellom Farsund og Egersund

Opplevde du skjelvet? Fortell om hendelsen i kommentarfeltet under.

- Det er betydelig mindre skjelv enn på Møre sist helg. Denne gangen lå senteret i havet utenfor Farsund, opplyser seismolog Jan Fyen ved Norsk seismologisk forskningssenter (NORSAR) til Nettavisen.

Han forteller at det ikke var noe uvanlig med skjelvet, og at det har kommet to skjelv i løpet av en uke kun er en tilfeldighet.

Hverken politiet i Agder eller Rogaland melder om personskader etter jordskjelvet.

Skjelvet ble registrert i området mellom Farsund og Egersund, og Nettavisens lesere meldte om at skjelvet kunne merkes ganske godt.

Durte som lastebil
Kjell O. Svanes fra Egersund skjønte fort at det var et jordskjelv det dreide seg om.

- Jeg husket det fra en gang jeg var liten. Det hørtes akkurat ut som en slags during. En lastebil av noe slag. Men da jeg ikke så noen lastebil skjønte jeg det var et jordskjelv. Kona mi sa også at dørene på dusjkabinettet ristet skikkelig, men det var absolutt ikke dramatisk på noen måte, sier han til Nettavisen.

Også Susanne Ørner Pettersen i Farsund merket skjelvet godt.

- Jeg stod på kjøkkenet sammen med min mor, og vi tittet begge på hverandre og lurte på hva det var. Det var ganske ekkelt egentlig, for det var skikkelig risting. Men det gikk veldig fort over da, sier hun til Nettavisen.

Drønnet
Også andre lesere reagerte på skjelvet:

- Jeg satt i stua da det kl 11:32 plutselig hørtes et dypt drønn med litt klirring i glass i veggseksjonen like ved siden av meg. Det startet som et markert dypt drønn og avtok i styrke etter hvert. Det varte i 10-15 sekunder. Min første reaksjon var at det var en kraftig vindkule ute, men det var like stille i trærne utenfor, skriver Steinar Helvik fra Egersund i en mail til Nettavisen.

Noen lesere melder om skikkelig risting:

- Det var temmelig kraftig i hele Dalane-regionen her i Sør-Rogaland - ganske skremmende her i Egersund, og hele huset ristet. Det begynte med en brummende lyd som vokste i styrke, deretter begynte alt å riste. Det skranglet temmelig kraftig i kjøkkenskapet, skriver Marit Fimland fra Egersund.

Senest 21. januar i år ble det registrert et jordskjelv i Ålesund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere