RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalist beskutt - kobles til drap

Foto: Snorre Brenne (TV 2)
Sist oppdatert:
Politiet ser nå flere mulige sammenhenger mellom skuddene mot huset til journalist Nina Johnsrud og Torshov-drapet.

Mens journalisten sov i telt i hagen med sønnen sin, ble huset hennes på Oppegård beskutt natt til torsdag.

Nå bekrefter også politiet at de ser mulige sammenhenger mellom skuddene og drapet på Torshov der en 41 år gammel kvinne ble drept.

- Det er en iøynefallende sammenheng. Det er brukt skytevåpen i begge sakene, det er på det rene at Nina Johnsrud har vært i snakk med ulike miljøer i Torshov-saken og det er også tidsmessig ganske nært, sier politiadvokat Sjak Haaheim ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Veldig interessant
Politiet har satt i gang full etterforskning etter at huset til Johnsrud ble beskutt.

Nina Johnsrud er krim-reporter for Dagsavisen og har i en årrekke jobbet med drapssaker og de største kriminalsakene i Norge.

- Med det grunnlaget vi har kan vi ikke utelukker at det ikke er sammenheng, men vi kan heller ikke utelukke at det er sammenheng. Men som sagt, her er det tre faktorer som gjør at vi finner sammenhengen veldig interessant, sier Haaheim.

Etter drapet på Torshov er to personer etterlyst med navn og bilde av politiet. Disse, som begge er siktet for uaktsomt drap, er fortsatt på frifot.

- Vi har den situasjonen at vi har to drapssiktede som er på flukt fra politiet med skytevåpen, men det er et tidsspørsmål før de blir tatt. Før eller siden blir de tatt, det kan jeg si med sikkerhet, sier Haaheim.

- Det var advarsel
Nina Johnsrud tror skuddene har er ment som en advarsel mot henne som journalist.

- Jeg er overbevist om at dette har sammenheng med jobben min, men jeg vet ikke hvilken sak det gjelder, sa Johnsrud til TV 2 Nyhetene torsdag.

Journalisten synes det er rart at det ikke er lagt igjen noe beskjed etter skytingen

- Jeg syns dette er skremmende og uvirkelig. Jeg føler meg i en sårbar situasjon, siden jeg er alene med mine mindreårige barn, sa journalisten til TV 2 Nyhetene torsdag.

- Vet ikke hvem som står bak
Follo politidistrikt, som etterforsker saken, presiserer at de ikke vet om det virkelig er en sammenheng mellom skuddene og Torshov-drapet.

- Vi etterforsker bredt, og utgangspunktet vårt er at vi ikke vet hvem som står bak. Vi holder alle muligheter åpne, og vi vet ikke om det er en sammenheng med Torshov-drapet, presiserer politiadvokat Nina Prebe ved Follo politidistrikt overfor TV 2 Nettavisen.

Hun sier at politiet ser svært alvorlig på saken.

- Vi innhenter selvfølgelig informasjon fra andre saker for å se om det er sammenheng, men som sagt, vi holder alle muligheter åpne, sier Prebe.

Ber om tips
Politiadvokaten ønsker ikke å si hvorvidt de har iverksatt sikkerhetstiltak overfor journalisten.

- Jeg ønsker ikke å si noe om tiltak som iverksettes overfor Nina Johnsrud, sier Prebe.

Politiet i Follo ber publikum som har sett eller hørt noe om å kontakte politiet.

På grunn av den mulige koblingen opp mot Torshov-drapet, er også Oslo-politiet på saken.

- Vi holdes løpende orientert nettopp fordi vi har den mulige koblingen. Så vi har en løpende dialog på det, sier politiadvokat Haaheim hos Oslo-politiet.

Han ønsker ikke å spekulere i motivet for skuddene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere