*Nettavisen* Nyheter.

Journalist-opprør i TV 2

TV 2-sjef Kåre Valebrokk høster skarp kritikk fra sine egne journalister for å nedprioritere nyheter og sport til fordel for underholdning.

12.04.05 08:38

Kritikken kommer frem i et hemmelig brev til Valebrokk, ifølge VG.

Uenighetene dreier seg om endringen av sendeskjemaet som ble foretatt før jul. Blant annet ble debattprogrammet «Tabloid» flyttet frem til klokken 18.55. Samtidig ble nyheten og sporten kuttet med noen minutter hver.

«Krymping og flytting av TV 2s seriøse flaggskip innen nyheter og aktualitet har overhodet ikke gitt noen positiv seermessig effekt. Og Klubb 2 er overbevist om at den mer langsiktige effekten for TV 2 er negativ – kanskje ødeleggende», heter det i brevet til Valebrokk.

- Klubben står for innholdet i brevet og ser på dette som en veldig alvorlig sak. Jeg mener imidlertid at dette er en internsak, som ikke burde bli debattert i det offentlige rom, sier klubbleder Jarle Mindor Marøy i TV 2 til VG.

Klubben mener TV 2s kanalstrategi har gått ut på å utkonkurrere de kommersielle kanalene ved å bli mest mulig lik dem, og kaller det «en logisk kortslutning og et gedigent strategisk feilgrep».

- Dette er et internt brev til meg som jeg ikke ser noen grunn til å kommentere utad, sier Valebrokk til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag