*Nettavisen* Nyheter.

Journalister i Høiby-avhør

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Sefo vil kalle inn journalister fra Her og Nå, Se og Hør og VG for å finne kilden til lekkasjer i Espen Høiby-saken.

06.02.04 14:27

- Vi har ikke noe å skjule, og forstår ikke hvorfor vi er blandet inn i denne saken i det hele tatt, sier sjefredaktør Rino Rådahl i Her og Nå til TV 2 Nettavisen.

Espen Høiby ble 1. september i fjor dømt til 60 dagers fengsel for vold mot sin tidligere kjæreste. Dommen er ikke rettskraftig.

Hans forsvarer, advokat John Christian Elden, anmeldte politiet til det særskilte etterforskningsorganet Sefo. Han mener politiet har lekket personlige og skadelige opplysninger om Espen Høiby til pressen.

- Det gjelder personlige opplysninger fra psykolograpporter, men også opplysninger som tyder på at pressen har hatt tilgang til opplysninger fra politiets straffesaksregister, sa Elden til TV 2 Nettavisen.

Sefo henla saken, men etter klage fra Elden påla Riksadokaten Sefo å etterforske saken på nytt. Dermed skal ikke bare politiet, men også utvalgte medier granskes.

- Vi snakket ikke med mediene forrige gang. Nå vil vi kalle inn journalistene det gjelder til avhør, sier nestleder i Sefo på Agder, tingrettsdommer Jørn Ree til TV 2 Nettavisen.

Sjefredaktør Rino Rådahl i Her og Nå vil møte i avhør på vegne av ukebladet, hvis han blir innkalt.

-Intet hemmelig
- Jeg stiller gjerne til avhør. Men vi var aldri pådrivere i denne saken, og har ikke hatt noen hemmelige dokumenter i saken, sier Rådahl.

Journalist Geir Bjarte Hjetland dekket saken for Her og Nå på den tiden. Han jobber nå for Se og Hør.

-Jeg kan bekrefte det Rådahl sier, ellers har jeg ingen kommentarer, sier Hjetland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag