RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubel og vantro

Sist oppdatert:
Mens Lars Lillo Stenberg og Andrine Sæther gleder seg, er Se og Hør «svært forundret» over Oslo tingrett.

HELE DOMMEN: Slik ble Se og Hør dømt

(SIDE2): - En stor glede! sier Andrine Sæther til Side2 da dommen ble gjort kjent onsdag formiddag.

Paret er tilkjent en samlet erstatning på 150.000 kroner fra Se og Hør, etter at de tok paparazzibilder av kjendisparets bryllup på et nes på Tjøme i fjor sommer.

Andrine Sæther og Lars Lillo Stenbergs vielse ble holdt ved et gammelt pensjonat, men utenfor gjerdet som omkranset pensjonatet.

Se og Hør mente paret giftet seg på offentlig grunn, og at de tok bilder på behørig avstand. Dette til tross for at de to eksplisitt hadde uttrykt at bryllupet ikke var offentlig.

- Positivt å stå i retten
I forkant av rettssaken uttalte Lars Lillo-Stenberg at de valgte å ta belastningen det var å gå til retten fordi de synes dagen ble ødelagt av Se og Hørs inntreden.

- Det var en positiv opplevelse å få stå i retten og si eksakt det vi følte, verken gjøre det større eller mindre, men akkurat slik det var for oss, sier Andrine Sæther til Side2 onsdag.

Lillo-Stenberg og Sæther mente at bildene som dukket opp tre dager etterpå i Se og Hør var et brudd på privatlivets fred.

Mandag ga retten dem medhold, skriver nettutgaven til Se og Hør. Retten mener de to ikke er offentlige personer, og at de hadde rett til å feire bryllupet sitt uten pressedekning.

- Forringet
- Jeg er svært forundret over norske domstoler som nå må begynne å ta innover seg at kjendiser som dette er offentlige personer, sier sjefredaktør Odd J. Nelvik til Se og Hør på nett.

Nelvik var ikke tilgjengelig da Side2 kontaktet han onsdag.

- Jeg følte at mine egne bilder fra bryllupet ble forringet etter oppslaget i Se og Hør , sa Sæther i retten.

Overrasket
Leder av Presseforbundet Per Edgar Kokkvold er overrasket over dommen.

- Jeg er en smule overrasket. Jeg føler det er en ganske streng dom. Det som gjør meg overrasket er at bildene er fra et offentlig område, og personene på bildene er nesten ikke gjenkjennelige, sier Kokkvold.

Han påpeker også at det er snakk om en betydelig sum og blir ikke overrasket om Se og Hør anker dommen.

- Det er også mulig å se på dette som en skjerping av privatlivets fred, sier han.

I tenkeboksen
- Jeg har aldri opplevd omtale av privatlivet mitt uten å ha blitt spurt først, sa Lars Lillo Stenberg til rettens tilhørere fredag.

Sæther forklarer at hun hadde en god magefølelse før rettsmøtet.

- For meg var saken veldig tydelig. Det er desto større at retten også ser det slik, sier hun.

Hun mener dommen viser en ny type tydelighet i hva som må regnes som offentlig og ikke. For tiden er hun i Trondheim der hun spiller inn de siste scenene til serien over Anne B. Ragdes «Berlinerpoplene».

Det er ikke klart hvorvidt Nelvik vil anke. Side2 fikk onsdag beskjed om at sjefredaktøren var «utilgjengelig resten av dagen».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere