RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubelår for Sporveien

Sist oppdatert:
Trikken tiltrekker stadig flere av oss, og samtidig øker inntjeningen til Sporveien. Fjoråret ble knallbra for selskapet.

AS Oslo Sporveier kan se tilbake på 2005 som det beste året i selskapets moderne historie, heter det i en pressemelding.

4.5 millioner flere reiser, gjennomgående kvalitetsforbedring og et positivt driftsresultat på 180 millioner kroner er tallenes klare tale.

Fornøyde
- Vi har fått langt flere passasjerer, mer fornøyde passasjerer og et driftsoverskudd som gjør oss i stand til å holde tritt med fornyelsesbehovet fastslår Sporveiens konsernsjef Trond Bjørgan.

164.5 millioner reiser med Oslo Sporveier ble registrert i 2005. Det utgjør en trafikkvekst på 2.8 prosent eller 4.5 millioner reiser sammenlignet med 2004.

- Vi har fordoblet trafikkveksten fra 2004, men vel så viktig er det at passasjerene blir stadig mer fornøyde med oss, understreker konsernsjef Bjørgan.

Overskudd
Han har klare ambisjoner om at de bør vinne konkurransen med privatbilen, og viser til at ni av 10 passasjerer som intervjues om bord nå er fornøyde eller veldig fornøyde med den aktuelle reisen.

De foreløpige regnskapstallene viser et overskudd på 180 millioner kroner, noe som er 30 millioner høyere enn budsjettert.

I tillegg kan Sporveien inntektsføre en gevinst på 67 millioner kroner fra avvikling av Oslo Sporveiers Pensjonskasse og overføring av pensjonsforvaltningen til livselskapet Storebrand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere