RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jublet over frifinnelse

Sist oppdatert:
ARENDAL (TV 2 Nettavisen): De drapstiltalte søstrene og moren gråt av glede da frikjennelsen ble lest opp i Nedenes tingrett torsdag.

Umiddelbart etter frifinnelsen kastet de fire tiltalte seg om halsen på hverandre. Noen av dem gråt stille, yngstegutten på 16 bare smilte.

År med overgrep og begrunnet frykt for at de ville bli drept så snart faren var ute av sykesengen var årsaken til at tingretten frikjente de fire tiltalte.

Forsvareren til den hovedtiltalte 20-åringen, advokat Alice Jervell, sier at jenta er glad og lettet.

- Hun opplever at folk forstår bakgrunnen for handlingen, at situasjonen var så alvorlig at de ikke hadde annen utvei, sier Jervell til TV 2 Nettavisen.

Ingen i familien ønsker å uttale seg til media, og de har overlatt det ansvaret til advokat Jervell.

- Jeg kjenner sakens innhold, og trodde faktisk det skulle gå denne veien. Jeg er ikke overrasket, selv om jeg ikke helt kunne tro det før dommen forelå, sier Jervell.

Angrep fotografer

Kusinene til de frifunnede søstrene reagerte kraftig på dommen, og gikk til angrep på fotografer som ville dokumentere deres reaksjon utenfor retten.

Advokat Ole Devold forsvarer den medtiltalte 18-årige søsteren. Hun brast i høylytt gråt dra hun ble frifunnet.

- Det har vært en enormt nervepress. Hun er fryktelig glad for å bli trodd, sier Devold.

Hun kom med knivene til sykehuset, og var tiltalt for medvirkning.

Drept i sykesengen

Det var natt til 11. desember i 2002 at en kosovoalbansk familiefar (41) ble funnet drept i sin seng på Sørlandet sykehus. Han hadde kniv- og stikkskader i brystet og på halsen, og ifølge obduksjonen omkom han av blodtap på grunn av stikkskadene i brystet.

Statsadvokat Kjell Boye mener dommen er svært grundig, både når det gjelder det faktiske grunnlaget og vurderingen av nødverge. Nå er det opp til Riksadvokaten om dommen skal ankes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere