RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julaften kan bli våt

Sist oppdatert:
Bor du på Vestlandet eller i Midt-Norge, må du kanskje hente frem paraplyen på julaften. Varmegrader er nemlig på vei. Sjekk været der du bor.

Mandag sa meteorologene at det trolig ville bli en iskald jul i store deler av landet. Nå er tonen en annen:

- Det ligger an til at vi får en mildperiode flere steder fra og med julaften. Først og fremst er det Vestlandet som vil merke dette, sier meteorolog Svein Inge Andersen ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Han presiserer at det fortsatt er litt usikkert hvor mange steder som vil merke den milde og våte luften, men prognosene tyder på at i hvert fall Vestlandet og Midt-Norge blir berørt. Slår lavtrykket til for fullt, kan også folk i Nord-Norge og folk på Østlandet få stigninger i temperaturene de første juledagene.

Kaldt til helgen
- Det går mot en kuldeperiode før jul i hele landet. Det blir gradvis kaldere fra fredag, og på søndag kan temperaturene falle ned mot minus 20 grader på indre strøk av Østlandet, sier Andersen.

Vestlandet og Midt-Norge får kraftige byger som starter som regn, men går over til snø fra lørdag. I Nordland er det også ventet snø i helga.

- I dagene frem mot helgen blir det mildvær de fleste steder, bortsett fra i Finnmark og i Troms. Der blir det fortsatt kaldt, sier meteorologen.

Slik blir det julaften
Og slik tipper han været på julaften:

- Det blir ikke kjempekaldt noen steder. Østafjells blir det lite nedbør og trolig et par kuldegrader. I Nord-Norge blir det kuldegrader, mens det på Sørlandet, Vestlandet og i Midt-Norge ser ut til å bli mildt og vått, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Sjekk hvordan været blir der du bor her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere