Gå til sidens hovedinnhold

Julebordsfylla har skylda

Julebordsfylla får nordmenn til å rote bort mobiltelefoner for flere millioner kroner. Personlige eiendeler og Visa-kort flyter fritt - og gir store tap.

- Man har lett for å bli litt vimsete utover kvelden, og da kan alt skje. Det sier Emma Elisabeth Vennesland, informasjonssjef for If og Europeiske, til Kanal 24. De to selskapene merker godt at mange mobiltelefoner aldri overlever julebordsesongen.

- Man legger den på bordet, og det er jo nesten det samme som å legge fem tusenlapper på bordet. Vi har også mobiltelefoner som får seg en dukkert av både øl og akevitt, så her er det litt av hvert som skjer, sier hun.

I løpet av desember måned vil vi ødelegge og miste mobiltelefoner for godt over 4 millioner kroner! Det er 30 prosent mer enn ellers i året.

Mer kuriøst er kanskje de mange som kommer hjem fra julebord med tykke ølbriller, men uten det paret de bruker til daglig.

Visa-kortene
Også Visa-kortene blir lemfeldig behandlet av mange på julebord.

- De bør nok ta seg litt sammen og passe på kortene sine bedre, sier informasjonssjef i VISA Bankgruppen, Thomas Midteide.

Og han har all grunn til å be oss om å skjerpe oss. Bare i julebordssesongen vil vi rote bort 4000 Visa-kort. Er du uaktsom, må du dekke deler av eventuelle tap selv. Du vil bli overrasket over hva bankene regner som uaktsomt.

- Bankene mener det er uaktsomt å legge igjen kortet sitt i baren, for eksempel, sier Midteide til Kanal 24.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto

Kommentarer til denne saken