RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julebukker til PFU

Sist oppdatert:
Se og Hør sendte barn på julebukk til kjendiser. Så la de seg i buskene og rapporterte hva som skjedde. Det kan straffe seg.

Resultatet av stuntet var en «julebukktest» av kjendiser i nr. 99 2005.

Anne Ryg, som er gift med TV-komiker Harald Eia, har nå meldt Se og Hør inn for Pressens faglige utvalg, PFU. Hun mener Se og Hør har krenket privatlivets fred.

Se og Hør skrev blant annet at TV2-komiker Thomas Giertsen «smelte igjen døra mens julebukkene sang». Viggo Johansen fra NRK skal ha hilst «fra stua».

Julebukkene fikk bedømme mottakelsen på en skala fra én til seks julenissemasker, der Giertsen fikk én skarve maske i saken med den lite smigrende overskriften «Giertsen gjerrig med godisen».

Som illustrasjon trykket Se og Hør blant annet et bilde av Anne Ryg med hennes fire år gamle datter på armen i hennes egen inngangsdør. Dette er grunnen til at Ryg nå klager Se og Hør inn for PFU.

«Først da saken sto på trykk, skjønte jeg at de tre «julebukkene» var barn som var leid inn av Se og Hør,» skriver Ryg ifølge Dagbladet i sitt klagebrev.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere