RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Julepynt kan være giftig

Å pynte til jul kan rett og slett være livsfarlig. Spesielt utsatt er mennesker som allerede er rammet av astma eller allergi.

Det lurer farer overalt i førjulsstria. Både juletreet, pynten og flere juleplanter kan fremkalle sterke allergiske reaksjoner hos folk.

Beskytt barna
- Barn bør unngå å bli utsatt for ting som vi vet kan gi allergi. Spesielt er dette viktig i de første månedene av barnets liv. Hvis andre i familien er allergiske, er det større fare for at barna også blir det, sier Anne-Mari Brekk Nilsen i Norges Astma- og Allergiforbund Sør Trøndelag til Klar Tale.

Fulle av gift
Blant annet vokser det mugg og alger på et grantre, i tillegg til at treet skiller ut oljer som mange reagerer allergisk på.

Den populære planten julestjernen er den juleplanten det selges mest av før jul, men også denne skiller ut partikler av giftig saft gjennom bladene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere