*Nettavisen* Nyheter.

Juletre-massakre på Stord

Foto: Marte Rommetveit (Sunnhordland)

Skogseier Tørres Bjelland trodde ikke sine egne øyne da han kom hjem fra påskeferie.

11.04.07 11:34

(iBergen.no) : – Jeg er forbannet. Det virker fullstendig meningsløst. Men jul skal det bli i år også, om jeg så skal kjøpe inn fra andre for at kundene mine skal få seg et juletre, sier pensjonisten til iBergen.no.

Det var mandag ettermiddag at en turgåer ringte Tørres Bjelland og fortalte at juletreskogen hans på Gullberg på Stord var utsatt for omfattende hærverk. Samme mann hadde gått tur i området også lørdag, da var alt normalt.

Toppen kappet av
– Dette har nok skjedd nattestid i påskehelgen. På dagtid ville det vært altfor risikabelt. Det ligger mange bolighus rundt skogen, så faren for å bli oppdaget hadde vært stor, sier Bjelland.

Samtlige 120 trær som er utsatt for hærverk, har fått toppen kappet rett av. Skogseieren har verken sett sagmugg eller sår på trestammene, og han er dermed rimelig sikker på at gjerningsmennene har brukt en kraftig brakesaks, skriver avisen Sunnhordland.

– De har gått målrettet til verks, og jeg er sikker på at det er voksne som står bak. Trærne var over to meter høye, og det skal litt kraft til for å få klipt av tretoppene. Slik jeg ser det, kan ikke unger ha stått bak dette.

- Feigt!
– Har du noen formening om hvem som kan stå bak, eller hva motivet kan være?

– Nei, jeg vet ikke om at det er noen som vil meg noe vondt. I så fall syns jeg jo dette er en feig måte å gjøre det på. Men jeg har jo drevet med selvhogst her i noen år, og tjent litt penger på det. Kanskje det er noen som misliker at jeg gjør det bra? undrer pensjonisten.

Bjelland selger til vanlig juletrærne til 200 kroner stykket, og han anslår det økonomiske tapet denne sesongen til rundt 24.000 kroner. Selv om motivasjonen har fått seg en alvorlig knekk, lover han at det blir juletrær for stordabuene i år også.

– Jeg har trær igjen, så det skal nok bli jul i år også, sier Bjelland.

Har du tips el. bilder til iBergen.no? Send mail, eller MMS "IB" til 1984

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.