RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julie Ege er død

Sist oppdatert:
En av Norges største internasjonale stjerner ble bare 64 år gammel.

(SIDE2:) En av Norges få internasjonale filmstjerner er død. Julie Ege døde som følge av kreftsykdom tirsdag kveld.

Sandnesjenta Julie Ege (64) ble både Miss Norway og finalist i Miss Universe i sin ungdom, og en av de få kvinnene på den tiden som fikk en karriere innen internasjonalt showbiz. Hun figurerte på forsiden og på midtsidene av magasinet Penthouse, noe som i den tiden ble betraktet som vovet.

I sin selvbiografi «Naken» fra 2002 fortalte hun om livet som internasjonal jetsetter. Blant annet at hun egentlig ikke likte Penthouse-jobben noe særlig.

- Jeg så rett og slett dum ut, sa hun i et intervju med Dagbladet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Bond-pike
Mest kjent ble hun imidlertid da hun spilte Bond-pike i «I Hennes Majestets hemmelige tjeneste» mot George Lazenby som James Bond. Ege hadde rollen som «den skandinaviske jenta».

I «Naken» beskriver hun hvordan jetsettlivet fortonet seg i London, der hun bodde i flere år. Ege var et meget kjent ansikt i «Swinging London».

Storbritannias største avis, The Daily Mail, skrev at Ege bare kunne vise seg, så kom bildet av henne i avisen. Her hjemme ble hun også dyrket.

Hun ble senere kjent for skrekkfilmene «The Creatures the World Forgot» og «The Legend of the 7 Golden Vampires».

På hjemmebane spilte hun i fire filmer, hvorav «Kanarifuglen» er den mest kjente. Hun hadde også en liten rolle i Fleksnes og hun spilte på Rogaland Teater i musikalen ««Tørres Snørtevold». Det var en rolle som ga henne gode kritikker, men Ege fant likevel ut at hun var ferdig med showbizlivet.

Hadde kreft
Istedenfor tok hun utdannelse som sykepleier og jobbet de siste årene på Rikshospitalet.

Hun vakte oppsikt og hun fikk mye anerkjennelse da hun sto frem med at hun hadde hatt brystkreft og operert bort det ene brystet. Da var hun 42 år. Ege ble også behandlet for lungekreft i 2002. Hun har i årene siden blitt fulgt nøye opp av legene, til hun sovnet inn tirsdag.

Julie Ege var gift to ganger. Hun etterlater seg døtrene Joanna og Ella og samboeren Hellik Teigen, skriver Stavanger Aftenblad.

LES DEN STORE NEKROLOGEN I AFTENBLADET.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere