RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juryen sa ja - dommeren sa nei

Sist oppdatert:
Nå får Bjørn Hoen enda en rettsrunde i Munch-saken.

- Dette er nesten en farse. Mannen er tidligere funnet skyldig og dømt tre ganger. Vi skal altså behandle Munch-saken for fjerde gang i retten, sa en opprørt aktor Geir Evanger etter den uvanlige slutten på tredje runde i rettsapparatet for Bjørn Hoen.

Påvirket av Brenna
Bjørn Hoen (40) er tiltalt for å være en av hovedmennene bak ranet av «Skrik» og «Madonna» fra Munch-museet i 2004. Han ble dømt i tingretten. Dømt i lagmannsretten. Men så opphevet Høyesterett dommen fordi ekspolitimannen Johnny Brenna hadde startet et bokprosjekt sammen med den tidligere Munch-tiltalte Petter Rosenvinge. Høyesterett mente altså at opplysninger fra Rosenvinge om Hoen kan ha blitt påvirket av hans forhold til politimann Brenna.

Dermed fikk Hoen en ny runde i lagmannsretten. Hoen selv mener at han bare skaffet bilen som skulle brukes i Munch-ranet, og at han ikke hadde noe med planleggingen å gjøre.

- Skyldig
Juryen i lagmannsretten trodde ikke på Hoen, og kjente ham skyldig i medvirkning til grovt ran.

Men så gjorde fagdommerne det som fikk aktor Geir Evanger til å hisse seg opp. De satte kjennelsen til side, melder NTB.

- Lagmannsretten er enstemmig i at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for en fellende dom i saken. Derfor skal saken prøves på nytt og med andre dommere, meddelte lagmann Einar Kaspersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere